Çodam, Öğrenciler İçin Eğitici Geziler Düzenliyor - Son Dakika
Yerel

Çodam, Öğrenciler İçin Eğitici Geziler Düzenliyor

Çodam, Öğrenciler İçin Eğitici Geziler Düzenliyor

ÇODAM(Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi), atölyelerinde eğitim gören öğrenciler için eğitici geziler düzenliyor.

17.03.2015 10:12

ÇODAM (Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi), atölyelerinde eğitim gören öğrenciler için eğitici geziler düzenliyor.

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin (ÜZYEÇDE) işbirliğiyle yürütülen atölye çalışmalarına katılan çocuklar, hem ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirme hem de yaşayarak ve deneyerek öğrenme fırsatını buluyorlar. Farklı alanlardaki atölye çalışmaları tüm hızıyla sürerken, çalışmalar kapsamında eğitici ve eğlendirici gezi programlarının da gerçekleştirilmesine özen gösteriliyor. Yetenek sınavıyla alındıkları İleri Resim Atölyesi'nde yaklaşık dört aydır resim eğitimi alan öğrenciler, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ni ziyaret ederek Cumhuriyet öncesinden günümüze kadar gelen Türk sanatçılara ait birçok resim, heykel, seramik, baskı ve Türk süsleme eserlerini inceledi. Şeker Ahmet Paşa'dan Osman Hamdi Bey'e İbrahim Çallı'dan Hikmet Onat'a farklı sanatçıların eserlerini yakından görme imkanı bulan minik ressamların ilgisini en çok portre çalışmaları ve natürmort düzenlemeler çekti.

ROBOTLARI YAKINDAN İNCELEME FIRSATI BULDULAR

12. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'ne düzenlenen geziye katılan Robotik Atölyesi öğrencileri ise, etkinlik stantlarında farklı amaçlar için geliştirilmiş birçok robotu yakından inceleme şansını buldu. Robotların, arama, kurtarma, güvenlik ve sağlık alanlarında hayatı kolaylaştırmaya yönelik işlevlerini öğrendiler. Robotlar ile ilgili merak ettikleri soruları üniversiteli abi ve ablalarına yönelten çocuklar, sonrasında "Çoklu Mini Sumo" ve "Çizgi İzleyen" robot yarışlarını seyretti. Geziye katılan çocuklar, gelecekte kendi yaptıkları robotlarla bu tür yarışmalara katılmak istediklerini de dile getirdiler.

ÇODAM ayrıca savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteci çocuklar için özel bir eğitim programı da başlatırken, bu kapsamda çocukları Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası Akvaryumu'nu gezmeye götürdü. Köpek balıklarından vatozlara, timsahtan kaplumbağalara kadar, sualtının rengarenk ve heyecanlı dünyasıyla tanışan çocuklar, keyifli dakikalar geçirdi. Suriyeli çocuklar, kendilerine verdiği destekten ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çodam, Öğrenciler İçin Eğitici Geziler Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement