Çomü 1 Denize İndirildi - Son Dakika
Yerel

Çomü 1 Denize İndirildi

Çomü 1 Denize İndirildi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi adıa imal edilen ÇOMÜ 1 adlı tekne törenle denize indirildi.

24.02.2014 15:30

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi adıa imal edilen ÇOMÜ 1 adlı tekne törenle denize indirildi.

Gelibolu'da tekne imalatı yapan Eksen Tekne tarafından Çomü Deniz Bilimleri Fakültesine yapılan tekne bugün yapılan törenle denize indirildi. Gelibolu Karakova mevkiinde yapımına başlanan ÇOMÜ 1 adlı tekne 8 kişilik ekip tarafından 4 ayda tamamlandı. Çanakkale'deki Deniz Bilimleri Fakültesine bilimsel amaçlı kullanılmak üzere yapılan ÇOMÜ 1 teknesi için bugün bir tören düzenlendi. Törende konuşan Çanakkale Vali yardımcısı Saim Eskioğlu, "Üniversitemizle gurur duyuyoruz. Üniversitemiz Türkiye'de önemli üniversiteler arasında 7 ila 10 durumda bulunması bizim gurur kaynağımızdır. İşte buda bilimsel aşamalarda kullanılacak olan gemide 1 yazması, devamının geleceğine işarettir" dedi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Su Ürünleri Fakültesi dönüşüm projesi önemli bir parçası böylece denize indirilmiş olacak. Su ürünleri fakültemizin ismi değişti biliyorsunuz. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi oldu. Sadece avlama ve benzeri işlerin yapıldığı bir fakülte olmaktan Teknoloji ve yoğun alanlarında oluştuğu bir fakülteye dönüştü. Şu anda denize indirilmeyi bekleyen ÇOMÜ 1 adlı tekne bizlere daha fazla uygulama ve bilimsel araştırma yapma imkanı verecektir. Bu tekne sayesinde en az 40 öğrencimiz aynı anda denizde uygulama yapma imkanına sahip olacak. Bu yapılan tekne bize devletimiz tarafından bağışlandı. Ancak tekneyi aldığımızda iskelet halinde ve hiç bir donanımı yoktu. Şuanda her donanımı tamamlanmış alanında modern bir gemi olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından gemi denize indirildi. Gemiyi yapan Eksen Tekne İmalahat sahibi Cem Eken, Geminin 17 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 12 kişilik yatak kapasitesi olduğunu ve 8 işçiyle 4 ayda yapıldığını söyledi. Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye başkanı Mustafa Özacar, ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Sedat Laçiner, Kıyı Emniyet Müdürü İsmail Durgut, Gelibolu ilçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement