Çöp Deposunda İlaçlı Tedbir - Son Dakika
Yerel

Çöp Deposunda İlaçlı Tedbir

Çöp Deposunda İlaçlı Tedbir

Düzce ili belediyelerinin ve köylerinin evsel atıklarının toplandığı Katı Atık Bertaraf Tesisinde yapılan ilaçlama çalışmaları ile insan ve çevre sağlığını tehdit eden sorunlara karşı önlem alınıyor.

02.11.2015 12:00

Düzce ili belediyelerinin ve köylerinin evsel atıklarının toplandığı Katı Atık Bertaraf Tesisinde yapılan ilaçlama çalışmaları ile insan ve çevre sağlığını tehdit eden sorunlara karşı önlem alınıyor.

Düzce Katı Atık Düzenli Depolama sahasında atıkların insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurlarına karşı ilaçlama çalışmaları düzenli olarak yapılıyor. Günlük ortalama 300 ton atık dazemin geçirimsizliği sağlanmış olan Düzce İli Katı Atık Bertaraf Tesisinde denetimli olarak depolanıyor.

ÇALIŞMA DÜZENİ

1. ve 2.Etap Depolama Alanı, Giriş Kontrol Binası, İdare Binası, 60 tonluk Kantar Ünitesi, Garaj-Atölye Binası, Yangın Suyu Deposu, Trafo Binası, Tekerlek Yıkama Ünitesi, Atık Pil Geçici Depolama Ünitesi, Sızıntı Suyu Dengeleme Havuzu,Saha içi yollar, Himaye çiti ve Aydınlatma Direkleri ile ilgili yönetmeliklere uygun bir şekilde hizmet veren Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde düzenli olarak ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Katı atıkların saha içerisinde gelişi güzel yayılmasını önlemek, kokunun yayılmasını minimize etmek için araçlar atıklarını saha içinde hazırlanan çalışma platformuna döküyor.

Atık hücresinin çevresi ve üzeri koku ve tozların çevreye yayılmasını önlemek, çeşitli hayvan ve haşerelerin girmesini engellemek, saha estetiğini sağlamak amacıyla alan günlük ara toprak örtüsü ile kapatılıyor.

Düzenli Depolama Sahasında oluşan çöp sızıntı suyunun ise sızıntı suyu toplama havuzunda toplanmasının ardından, vidanjörlerle merkezi atık su arıtma tesisine nakledilmektedir. Ayrıca sızıntı suyu havuzu, depolama sahası etrafı ve saha içinde günaşırı haşereye karşı ilaçlama uygulaması da yapılıyor.

Son olarak İl çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İSKİ Melen Havzası Şefliği tarafından yapılan denetimlerde de Düzce İli Katı Atık Bertaraf tesisinin mevzuata uygun olarak çalıştığı tespit edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çöp Deposunda İlaçlı Tedbir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement