Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zorlu: "Nasıl Hastane Çalışanları Hatalarından Dolayı Kınama Alıyor, Sicillerine İşliyorsa Hastane Çalışanlarına Şiddet Uygulayanlar da Belirlenip, Kınanmalı" - Son Dakika
Yerel

Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zorlu: "Nasıl Hastane Çalışanları Hatalarından Dolayı Kınama Alıyor, Sicillerine İşliyorsa Hastane Çalışanlarına Şiddet Uygulayanlar da Belirlenip, Kınanmalı"

Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Musa Zorlu, "Nasıl hastane çalışanları hatalarından dolayı kınama alıyor, sicillerine işliyorsa, hastane çalışanlarına şiddet uygulayanlar da belirlenip, kınanmalı" dedi.

03.01.2012 11:20

Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Musa Zorlu, "Nasıl hastane çalışanları hatalarından dolayı kınama alıyor, sicillerine işliyorsa, hastane çalışanlarına şiddet uygulayanlar da belirlenip, kınanmalı" dedi.

Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların hastane ya da personelle ilgili şikayetlerini 184 şikayet hattına bildirdiklerini hatırlatarak, 184 şikayet hattının aktif şekilde işlediğini söyledi.

Gelen şikayetlerin anında değerlendirildiğini belirten Zorlu, zaman zaman art niyetli olan insanların hattı arayarak hastane personeliyle ilgili asılsız şikayetlerde bulunabildiğini ifade etti.

Hastane çalışanlarının hem iftiralara hem de hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığına dikkati çeken Zorlu, "Nasıl hastane çalışanları hatalarından dolayı kınama alıyor, sicillerine işliyorsa, hastane çalışanlarına şiddet uygulayanlar da belirlenip, kınanmalı. Hasta hakları bildirisi gibi çalışanların haklarının da yer aldığı bildiri hastanede yer almalı" dedi.

Hastane çalışanlarının davranışlarından memnun kalan vatandaşların da memnuniyetlerini ilettiğini belirten Zorlu, "Bizlere gelen teşekkür mektuplarını, telefonlarını o hastayla ilgilenen doktorumuza, hemşiremize iletiyoruz. Onların motivasyonuna bunlar büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

-"Organ bağışına insanlar, duygusal yaklaşıyor"

Organ bağışı konusunda bazı çalışmalar başlatacaklarını anlatan Zorlu, her polikliniğe organ bağışı konusunda bilgilendirme yapılması için masalar kuracaklarını söyledi.

Organ bağışının anında karar verilmesi gereken zor ancak hayat kurtarıcı bir karar olduğuna dikkat çeken Zorlu, "İnsanlarımız organ bağışına duygusal yaklaşıyorlar. Eğer ailede bilinçli ya da daha önce organ bağışıyla hayat bulmuş birisi varsa bağışta bulunuyorlar. Geçen yıl 6 donör varken bu yıl sadece 1 kişi organ bağışında bulundu. Bunda bu yıl beyin ölümlerinin 4 tane olmasının da etkisi var" diye konuştu.

-"Hava ambulansı, psikolojik olarak insanları çok etkiliyor"

Zorlu, Türkiye'de hayata geçirilen hava ambulansı uygulamasının birkaç yıl önce ütopyadan ibaret olduğunu söyledi.

Kentte daha çok organ kopmalarında hava ambulansı talebinde bulunulduğunu belirten Zorlu, şunları kaydetti:

"Hava ambulansları insanları psikolojik yönden çok etkiliyor. Köydeki, beldedeki bir vatandaş kendisi için hava ambulansı inmesinden mutluluk duyuyor. Genellikle açık kalp ameliyatlarında, acil anjiyolarda ve organ kopmalarında hava ambulansı talep ediyoruz. Yıl içinde 16 kez hava ambulansı iniş yaptı. Karayoluyla ulaşılamayan bir köye havadan ulaşılması insanların kendilerine değer verildiğini hissetmesini sağlıyor ve çok mutlu ediyor."

-"Muayenehanesini kapatan doktor, özgürleşti"

Sağlıkta dönüşüm projesine de değinen Zorlu, Türkiye'de kalıplaşmış, hiç yerinden oynatılamayacakmış gibi görünen taşların dönüşümle yerinden oynatıldığını belirtti.

Dönüşüm için "Sancılı ancak olması gereken bir doğumdu" diyen Zorlu, şöyle devam etti:

"Dönüşüm ile doktor ve hasta arasındaki ticari ilişki ortadan kalktı. Dönüşüm doktorları özgürleştirdi. Muayenehanelerini kapatmak zorunda kalan ben de dahil herkes ilk zamanlar zorlandı, sıkıntı çekti. Ancak daha sonra aileleriyle daha fazla vakit geçirmeye başladılar. Aldıkları paranın minnetinden kurtuldular ve özgürleştiler."

-Çorum'a tüp bebek merkezi kurulacak

Çorum Devlet Hastanesi'nin acil servisinde bazı düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Zorlu, çocuk acil servisini büyüklerin servisinden ayırdıklarını belirtti.

Bu konuda ailelerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Zorlu, "Bir yanda bir mahkum muayene edilirken, diğer yanda bir anne ateşi çıkmış bebeğinin ateşini düşürmeye çalışıyordu. Çocukları başka bir kısma aldık, buna en çok aileler sevindi" diye konuştu.

Yoğun bakım ünitesinin de ikinci basamak tescilini aldığını belirten Zorlu, şu bilgileri verdi:

"Yoğun bakım odamızın sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Ayrıca acil servisimizin üçüncü basamak tescili onaylandı. Yeni yılda çalışanlarımızın gözlerinin arkada kalmaması için bir kreş yapmak istiyoruz. Kentimize yapılacak 400 yataklı yeni hastanemizle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vereceğiz. Yeni hastane bizden istenilen fiziki standartlara göre yapılmış olacak. Nitelikli odalardan ve modern zamanda hastalara hitap eden araç-gereçlerden oluşacak."

Çorum'a tüp bebek merkezi kurulacağını belirten Zorlu, "Çorum çapındaki kentlerde olmayan bir tüp bebek merkezi kurulacak. Merkezde çalışacak olanların 6 aylık eğitimleri 1 Ocak'tan itibaren başladı" dedi.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zorlu: 'Nasıl Hastane Çalışanları Hatalarından Dolayı Kınama Alıyor, Sicillerine İşliyorsa Hastane Çalışanlarına Şiddet Uygulayanlar da Belirlenip, Kınanmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement