Çorum Polisinden "Aile İçi İletişim" Paneli - Son Dakika
Yerel

Çorum Polisinden "Aile İçi İletişim" Paneli

Çorum Polisinden "Aile İçi İletişim" Paneli

konulu panel düzenlendi.

06.06.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Geleceğe Yakılan Meşale" isimli proje kapsamında

"Aile İçi İletişim"

konulu panel düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonunda Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan ile Yrd. Doç. Dr. Elif Ayan Nizam'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, bazı bürokratlar ve aileler izledi. Panelde aile içerisinde yaşanan sorunlar, mutlu bir aile kurmanın yolları ve çocukla iletişim konuları ele alındı.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Elif Ayan Nizam, ailenin sosyal bir kurum olduğunu belirterek, milli değerler, sosyalleşme gibi kavramların ailede oluştuğunu söyledi. Ailenin maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ve sosyal ihtiyaçlarında olduğuna dikkat çeken Nizam, aile bireylerinin sevgiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Aile içerisinde konuşma saatleri yapılması gerektiğini ifade eden Nizam, televizyonu, bilgisayara bağlı kalan ve kendi arasında iletişimin kopuk olduğu ailelerde mutsuzluğun yaşandığına dikkat çekti.

İletişim konusunda ailelere tavsiyelerde bulunan Nizam "Konuşmaya vakit ayırmalıyız. Birbirimizin fiziksel ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Bunları yanı sıra manevi ihtiyaçlarda vardır. Birlikte ibadet ederek, birlikte kutsal kitabı okuyarak manevi ihtiyaçları giderebiliriz" dedi.

Eşler arasındaki beklentilere de değinen Nizam, bazen güzel söz söyleyerek, bazen hediye alarak duyusal beklentilerin karşılanabileceğini ifade ederek "Mutlu evlilik için en önemlisi sahip olduğunu şeylerle yetinmeyi bilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan da, aile içi iletişimin çocuklar üzerindeki etkisine değindi. Çocukların yetiştirilmesinde anneler kadar babalara da önemli görevler düştüğünü anlatan Arslan "Çocuğun öz güveni açısından ve model olma açısında eşlerin birbirine karşı davranışlarının önemli etkisi vardır. Dengesiz ve sağlıksız ilişki, süreç içerisinde çocuklarda sorunları beraberinde getirir" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Polisinden 'Aile İçi İletişim' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement