Çözüm Süreci - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çözüm Süreci

12.04.2013 15:45

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, çözüm sürecine destek verdi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, çözüm sürecine destek verdi.

Kentte 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platformun üyeleri, Balıklıgöl yerleşkesinde çözüm sürecine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Platform adına hazırlanan açıklamayı okuyan Murat Müjdeci, farklı etnik ve dini kesimlerin yaşanabilir bir toplum üzerinde uzlaşması ve barışması gerektiğini ifade etti.

Yeni anayasayla farklılıkların hukuken koruma altına alınabileceğini dile getiren Müjdeci, şunları kaydetti:

"Hizmet aracı olan devletin, toplumla her alanda barışma zamanı gelmiştir. Kürt meselesi üzerinden şiddet sarmalına düşmüş olan toplumumuzun kavgalardan kurtulması, iç çatışmalarda yok edilen tüm kaynaklarımızın toplumun refahı ve mutluluğu için kullanılması gerekmektedir. Çözüm sürecini önemli ve anlamlı buluyor, tüm kalbimizle destekliyoruz. Barışa karşı durmak, gençlerimizin ölümüne zemin hazırlamak, kutsal olan yaşam hakkı ihlallerinin devamını istemektir."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika


Advertisement