Çubuk'ta 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi İmzalandı

Çubuk\'ta \'Okullar Hayat Bulsun\' Projesi İmzalandı

Çubuk'ta 'Okullar Hayat Bulsun' projesi ile eğitim-öğretim zamanı dışında da okulların halkın hizmetine açılması amaçlanıyor.

05.03.2012 15:01

Çubuk'ta 'Okullar Hayat Bulsun' projesi ile eğitim-öğretim zamanı dışında da okulların halkın hizmetine açılması amaçlanıyor.

Çubuk'ta eğitim kurumlarından halkın daha aktif yararlanmasına imkan sağlamak amacıyla yurt genelinde başlatılan 'Okullar Hayat Bulsun' projesine yönelik olarak Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği arasında protokol imzalandı. Çubuk Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Şube Müdürü İdris Karakuş ve İlçe Orman Bölge Şefi Serkan Gülünay katıldı. İmzalanan protokol sayesinde okullarda

meslek edindirme kursları ile sanat ve hobi içerikli kursların gerçekleştirilebileceğini ve ilçe genelinde hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılmış olacağını vurgulayan Başkan Özden, "Güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Böyle bir protokol olmadan önce de biz belediye olarak tüm okullarımıza ve öğrencilerimize her türlü desteği veriyorduk. Yapılan protokol ile bunu bu gün resmileştirmiş olduk" dedi.

Okul ve okul bahçelerinin belediyenin de verdiği destekle velilerin, mahalle sakinleri ve çevre halkının hizmetine açılmasının amaçlandığı belirten Özden, "Okullarımız, öğrenci ve yetişkinler için birer ömür boyu eğitim merkezleri, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren 'yaşayan güvenli alanlar' haline dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda yapılan bu protokol ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konunun tarafları olarak protokol imzaladıklarını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Toprak ise, "Okul bahçelerinin fiziki yapıları yeniden düzenlenmesi gereken bir okulumuz olursa proje kapsamında yeni düzenlemeleri yapılacak. Hem belediyemiz, hem Orman Bölge Müdürlüğümüz hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz protokol çerçevesinde ellerinden geldiği kadar bu okulları ve bahçelerini bölge sakinlerinin en iyi şekilde hizmetine sunmak için çaba sarf edecek" dedi.

Tören, konuşmaların ardından kurumlar arasında yapılan protokolün imzalanmasıyla sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement