Cumhuriyet Başsavcılığı Aydınlı Gazetecilere AB Normlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Aydınlı Gazetecilere AB Normlarını Anlattı

Cumhuriyet Başsavcılığı Aydınlı Gazetecilere AB Normlarını Anlattı

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Avrupa Konseyi üye devletlerle yapılan işbirliği çerçevesinde ‘Ceza Yargılamaları Yayımlanmasına İlişkin Hukuki Kuralların Düzenlenmesi’ ile ilgili tavsiye kararlarını açıkladı.

26.12.2013 17:39

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Avrupa Konseyi üye devletlerle yapılan işbirliği çerçevesinde 'Ceza Yargılamaları Yayımlanmasına İlişkin Hukuki Kuralların Düzenlenmesi' ile ilgili tavsiye kararlarını açıkladı. Yapılan program çerçevesinde Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde oluşturulan Basın Savcılığı da tanıtılıp bundan sonra bilgi akışının nasıl sağlanacağı anlatıldı.

Aydın Adliyesi Sosyal Tesisler'de düzenlenen toplantıya Aydın Merkez'de görev yapan gazetecilerin yanı sıra ilçelerde görev yapan gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılışında konuşan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, bundan sonra medya ile yargı ilişkilerinin basın savcılığı aracılığı ile daha düzenli ve sağlıklı yürütüleceğini belirterek basını ilgilendiren soruşturmalar ve bazı bilgilerin bizzat kendisi ya da basın savcılığı tarafından verileceğini söyledi.

Bu çalışma kapsamında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcılığı'na Mehmet Demirkaya'nın görevlendirildiğini belirten Başsavcı Ertürk, bu çalışmadaki amacın basın mensuplarının daha doğru bilgiye ulaşması, hak ihlaline düşmemesi ve yargı ile medya çalışanları arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmalar ve Avrupa'daki değişik ülkelerdeki uygulamalar hakkında bilgi veren Aydın Basın Savcısı Mehmet Demirkaya, ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da hak arama bilincinin arttığını, buna paralel olarak açılan dava soruşturma sayısının da arttığını belirterek, bundan sonra basını ilgilendirdiğini düşündükleri konularla ilgili olarak mail ve dijital ortamda bilgi paylaşılacağını belirtti.

Toplantıda Avrupa Birliği Bakanlar Komitesi tarafından üye devletlere hazırlanan 'Ceza Yargılamalarının Yayımlanmasına İlişkin Hukuki Kuralların Düzenlenmesi' ilgili tavsiye kararlarını açıklayan Basın Savcısı Mehmet Demirkaya'nın sunumunun ardından Başsavcı ve Basın Savcısı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantıya Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin yanı sıra Savcılar ve Adliye çalışanları da katıldı. Toplantı sonunda Basın Savcılığı ilk uygulama olarak Acarlar Beldesi'nde yaşanan bir olayın bilgilerini paylaştı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Başsavcılığı Aydınlı Gazetecilere AB Normlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement