Denizli'de Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Kar Yağışı

Denizli\'de Kar Yağışı

Dr. Mehmet Beşir Türkmen, buzda kayıp düşme vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

11.01.2012 20:21  Güncelleme: 12:01

Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Beşir Türkmen, buzda kayıp düşme vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışı ile birlikte düşmeye bağlı kırık ve çıkık vakalarının artabileceğini kaydetti.

Buzda kayıp düşmeye bağlı olarak en çok el, ayak bileğiyle, dirsek ve kaval kemiği kırıklarının görüldüğünü ifade eden Türkmen, şu bilgileri verdi:

"Düşmeye bağlı basit kırık çıkıklar olabileceği gibi ölümcül olabilen ağır kafa travmaları da görülebiliyor. Büyük bölümü dikkatsiz ve desteksiz yürümekten kaynaklanıyor. Bu nedenle, yürürken dengeli, yola bakarak yürümek ve dikkatli adım atmak gerekir. Eller cepte olmamalıdır, eller ve kollar denge çubuğu gibi serbest olmalı ve bir salınım hareketiyle yürünmelidir. Her iki elde poşet taşımak yanlıştır. En azından bir el serbest olmalıdır. Ayakları yere hafif sürüyerek ve mümkün olduğu kadar kısa adımlarla yürümek önemlidir. Ayakkabılar lastik veya kauçuk tabanlı ve kısa topuklu olmalıdır. Ayrıca ayakkabıların üzerine eski çorap giymek de buzda kaymayı engeller."

Karlı ve buzlu zeminde kaymaya bağlı sakatlanmaların yaşlılar için daha riskli olduğunu belirten Türkmen, "Yaşlıların düşerek sakatlanmaları daha kolay, iyileşmeleri de bir o kadar zor. Yaşlılarda kemik erimesi olduğu için basit bir düşmede bile ciddi kemik kırıkları görülebilir. Yaşlılardaki kırık tedavisi mutlaka ameliyat gerektiriyor ve tedavisi de oldukça uzun sürüyor. Bu nedenle, yaşlı insanlar sokağa çıkarken dikkatli yürümeli, yanlarına uç kısımları lastik olan baston almalı" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement