Denizli Devlet Hastanesi'nde Kalp ve Damar Hastalıkları Konferansı - Son Dakika
Yerel

Denizli Devlet Hastanesi'nde Kalp ve Damar Hastalıkları Konferansı

Denizli Devlet Hastanesi\'nde Kalp ve Damar Hastalıkları Konferansı

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda hastane çalışanlarına yönelik "Kalp Damar Hastalıkları ve Korunma Yolları" konulu konferans gerçekleştirildi.

22.05.2013 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda hastane çalışanlarına yönelik "Kalp Damar Hastalıkları ve Korunma Yolları" konulu konferans gerçekleştirildi.

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk ve Diyetisyen Erol Aktay, "Kalp ve Damar Hastalıkları" konusunda hastane çalışanlarını bilgilendirdiler. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk, kalp ve damar hastalıklarının oluşumuna, görülme sıklığına ve nedenlerine dikkat çekerken, dünyada tüm ölüm nedenleri arasında birinci sırada kalp-damar hastalıklarının olduğunu belirtti. Dr. Öztük, "DSÖ verilerine göre yılda 17,5 milyon kişi kalp ve damar hastalıklarından ölüyor. Türkiye'de ise yaklaşık 200 bin ölüm gözleniyor. 2035 yılına kadar ölüm hızının 2-3 kat artması bekleniyor" dedi. Yaş, cinsiyet, genetik, hipertansiyon, kolesterol, diyabet, obezite, düzensiz beslenme, fast food alışkanlığı, hareketsiz yaşam ve sigara içiminin kalp ve damar hastalıkları açısından risk oluşturduğunu kaydeden Dr.Öztürk, bu risk faktörlerini taşıyan kişilerin vücudun bir belirti vermesini beklemeden, mutlaka belirli aralıklarla kontrollerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Hastane Yöneticisi Op. Kadir Gökhan Saçkan ise son dönemde hastaneye başvuran kalp krizi vakalarında yaş oranlarının düştüğünü gözlemlediklerini vurgulayarak, "Edindiğimiz deneyimler ve gözlemler sonucunda özellikle belli bir yaş sınırı üzerinde beklediğimiz kalp krizlerini, geçen dönemlere oranla 34-39 yaş arasında görmeye başladık. Hastanemizde tedavi seçeneklerinin hepsi var. Medikal tedavi, kardiyoloji bölümü doktorları tarafından hastalara uygulanıyor. Bir üst basamağa geçildiğinde hastalara cerrahi işlem, balon, stent işlemleri yapabiliyoruz. By-pass ameliyatları yapabiliyoruz. Tabii kalp hastalıklarında, açık kalp cerrahisi, hastanemizde sadece by-pass ile sınırlı değil. Mitral kapak replasmanı, aort kapak replasmanı, aort diseksiyonları, aort anevrizma ameliyatları, kapak artı kombine ameliyatlar, vitrin kalp dediğimiz kalbi durdurmadan by-pass yöntemleri, yine by-pass yöntemleri kullanılarak da tamamı yapılmakta" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli Devlet Hastanesi'nde Kalp ve Damar Hastalıkları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement