Derse Mola Spora Merhaba - Son Dakika
Yerel

Derse Mola Spora Merhaba

Kayseri’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün imkânlarının birleştirilerek öğrencilerin daha çok spor yapabilmesini sağlamaya yönelik hazırlanan protokol Vali Orhan Düzgün’ün imzasıyla yürürlüğe girdi.

18.05.2016 11:38

Kayseri'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün imkanlarının birleştirilerek öğrencilerin daha çok spor yapabilmesini sağlamaya yönelik hazırlanan protokol Vali Orhan Düzgün'ün imzasıyla yürürlüğe girdi.

Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, eğitimin kendileri için en önemli öncelikler arasında yer aldığını belirterek, eğitim alan gençlerin de spor yapmasını aynı derecede önemsediklerini belirtti.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün imkanlarını birleştirerek öğrencilerin eğitimlerini destekleyecek sosyal ortaklıklar kurulacağını kaydeden Vali Düzgün, bu işbirliği ile okul ve kurumlarda spor eğitimi alanların başarısını artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Çocukların eğitiminde akademik başarının yanı sıra fiziksel ve ruhsal gelişim açısından da sporun önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Vali Düzgün, spor yapmanın çocuklarımızı ve gençlerimizi dinlendirdiği ve performansını artırdığı gibi bireysel ve sosyal anlamda geliştirdiğini ve onları kötü alışkanlıklardan koruduğunu belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde spor hayatını devam ettiren birçok gencin önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Vali Düzgün, bu protokol sayesinde de okullardaki gençler arasından önemli spor organizasyonlarından madalya ile dönebilecek gençler çıkabileceğini belirtti.

Vali Düzgün, işbirliğinin Kayseri ilindeki okul ve kurumları kapsadığını ve 3 yıl süreyle geçerli olacağını belirtti.

"Derse Mola Spora Merhaba" temasıyla hazırlanan ve Vali Orhan Düzgün'ün imzasıyla yürürlüğe giren protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğü antrenör ve eğitmen desteği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise tesis ve malzeme desteğinde bulunacak. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derse Mola Spora Merhaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement