Deve Güreşlerinde Poşu Satıyor - Son Dakika
Yerel

Deve Güreşlerinde Poşu Satıyor

Deve Güreşlerinde Poşu Satıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 12,Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen deve güreşleri büyük ilgi görürken, güreş alanında satılan poşularda adeta kapışıldı.

01.02.2016 13:47

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 12,Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen deve güreşleri büyük ilgi görürken, güreş alanında satılan poşularda adeta kapışıldı. Denizli'den geldiğini anlatan Mehmet İnce, Ege'nin her yerindeki güreşlerde poşu satışı yaptığını anlattı.

Devecilerin boyunlarına bağladığı poşular, Denizlili tekstilci Mehmet İnce'ye geçim kaynağı oldu. Kış aylarında, deve güreşlerine katıldığını anlatan 56 yaşındaki Mehmet İnce,"Deveciler, bu poşulara yoğun ilgi gösteriyor. Güreş severler boyunlarına poşu takıyor. Yaz aylarında da, yağlı pehlivan güreşleri ile at yarışlarına ve boğa güreşlerine gidiyorum. Bu poşular bana geçim kaynağı oldu" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deve Güreşlerinde Poşu Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement