"Devletin Dili Yazıdır" - Son Dakika
Yerel

"Devletin Dili Yazıdır"

"Devletin Dili Yazıdır"

Gemlik Belediyesi personeline seminer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Av.

13.01.2012 14:37

Gemlik Belediyesi personeline seminer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Av. Kadir Erol, "Devletin dili yazıdır" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik'in yanı sıra daire müdür, amir ve memurlarının katıldığı seminer belediye meclis salonunda yapıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, dairelerden gelen evrakların birçoğunda farklılıklar ve eksiklikler bulunduğunu belirterek, eksiklerin giderilmesi ve resmi yazışmalara standart getirilmesi maksadıyla bu seminerin düzenlendiğini kaydetti.

"Devletin dili yazıdır" diye sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Av. Kadir Erol, resmi yazışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı. Devletin işlem yapma şeklinin yazı olduğuna dikkat çeken Erol, "Yazı, evrakta veya dijital ortamda bile olsa belge demektir. Bilhassa kamu kurum ve kuruluşlarında ortak bir dil kullanılmalı ve standartlara uyulmalıdır. Tüm bunların yanında resmi yazışmalarda tarih yerleri, isimlerin açılacağı yerler, imza yerleri gibi detaylar da büyük önem taşıyor" dedi.

Edebi yazıdan daha çok resmi evrak yazışmalarındaki standart kurallar ve bilinmesi gerekenleri esprili bir dille anlatan Kadir Erol, "Biz bunlara şekil kuralları diyoruz., Ancak birçok kamu kurum ve kuruluşunca şekle uyulmuyor. Keyfiliğe kaçılıyor. Keyfiliğe kaçmayın" diye konuştu. Av. Kadir Erol, soru cevap şeklinde devam eden seminerde resmi yazışma kurallarını anlatırken, dosyalama kaideleri hakkında da bilgiler verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Devletin Dili Yazıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement