Dezavantajlı Kişilere Hibe Programı - Son Dakika
Yerel

Dezavantajlı Kişilere Hibe Programı

"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nın tanıtımı Sivas'ta yapıldı.

21.04.2014 16:07

Sivas'ta, "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nın tanıtımı yapıldı.

Sivas Valisi Alim Barut, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, Sivas'ta 2004 yılından itibaren Avrupa Birliği projeleriyle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Özellikle son yıllarda Avrupa Birliği projeleri hazırlama becerisinin arttığını ve kurumların bu projelerin önemini kavramaya başladığını ifade eden Barut, "Sivas, ülke genelinde hibe programlarından yararlanma oranı bakımından oldukça iyi durumda. İlimiz, 81 vilayet içerisinde hibe desteği aldığı 98 projeyle 8. sıradadır" dedi.

Tanıtımı yapılan hibe programının iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Barut, şunları kaydetti:

"İlimizin ihtiyaçlarının öncelikli olarak ele alınıp, bugünün ve zamanın şartlarının gözetilip, dezavantajlı grupların istihdam olanaklarının arttırılması ve bu grupların ekonomik faaliyetler içerisinde aktif olarak yer almasını hedefleyen projeler hazırlanmalıdır. Ülkemizdeki engelli, yoksul veya yoksulluk riski altındaki bireyleri, yerinden olmuşları, eski mahkum veya tutukluları, yoksulluk riski altındaki çocukları, şiddet mağduru kadınları, madde bağımlılarını, çalışan çocukları ve ailelerini dezavantajlı gruplara örnek olarak sayabiliriz. Dezavantajlı grupların toplumla sağlıklı entegre olabilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğu son derece açıktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın program otoritesi olduğu 81 il için 30 milyon avro bütçe ayrılan bu program ilimizdeki dezavantajlı gruplara yönelik sorunların biraz da olsa çözülmesi için bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmek için kamu kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile eğitim ve öğretim kurumlarımızın doğru kurgulanmış, yeterli kalitede proje tekliflerinin hazırlanması oldukça önemlidir."

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas'ta iş arayan ciddi bir kitle olduğunu, bunun karşılığında da istediği vasıflarda eleman bulmakta sıkıntı yaşayan bir grup bulunduğunu söyledi.

"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nın iki tarafın ihtiyacını birlikte karşılayacak bir proje olduğunu belirten Aydın, bu sayede insanların sosyal yönünün gelişeceğini ve öz güveninin de  artacağını dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfü İnciroğlu da bu hibe programı sayesinde çok sayıda dezavantajlı gruba ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. İnciroğlu, bu kapsamda ortak bir amaç çerçevesinde birleşmek ve mücadele etmek için özellikle sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve üniversitenin ayakları yere basan proje sunması halinde 21 milyon avrodan yararlanmalarının mümkün olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara, söz konusu hibe programı hakkında bilgiler verildi. Programa kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dezavantajlı Kişilere Hibe Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement