Didim'de MHP'nin İlk Aday Adayı Levent İlter - Son Dakika
Yerel

Didim'de MHP'nin İlk Aday Adayı Levent İlter

Didim\'de MHP\'nin İlk Aday Adayı Levent İlter

MHP Didim İlçe Sekreteri Levent İlter düzenlediği basın toplantısıyla MHP Didim Belediye Başkan aday adaylığını duyurdu.

19.07.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Didim İlçe Sekreteri Levent İlter düzenlediği basın toplantısıyla MHP Didim Belediye Başkan aday adaylığını duyurdu.

CHP'li Didim Belediyesi yönetimiyle Didim'in iki döneminin kayıp geçtiğini ileri süren İlter "Rantiye düzenine son verilecek, yetim hakkı olan kamusal ve ortak değerlerimiz muhafaza edilecektir. Kimsenin hakkı kimseye yedirilmeyecek kul hakkına riayet edilecektir."diye konuştu.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, İlçe Kadın Kolları Başkanı Meriç Çiftçi, İlçe Yöneticileri ile partililer katıldı. Yazılı basın toplantısı yapan MHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Levent İlter açıklamasında Didim'in Doğal ve kültürel yapısına değinerek "Huzurun, sükunetin, hoşgörünün, yardımseverliğin olduğu, güzel insanların yaşadığı herkesin birbirine hısım akraba olduğu ve tanıdığı, asayişin berkemal olduğu, Yenihisar kasabası olarak tanınan şirin tütüncü beldemizin, 80'lerden günümüze olan dehşetengiz büyümesi aynı paralelde sorunları da beraberinde getirmiş, ortaya bugün biraz kasaba iricesi, yeşilin olmadığı, estetiğin esamisinin okunmadığı, ruhsuz beton yığını bir kent ve rantiye gerçeğiyle Didim'in içler acısı hali tüm çıplaklığıyla ortadadır. Allah vergisi kumsal ve sahilleriyle, havasıyla ve medeniyet merkezlerinin ortasında olması ve kültür miraslarıyla süslenmiş olan ilçemizin hala bir marka şehir haline gelememesinde, hatalarıyla sevaplarıyla geçmişten günümüze tüm siyasi aktörlerin payı olduğu ortadadır. Ancak durum ümitsiz değildir" dedi.

İki dönemdir Didim Belediyesi'ni yöneten CHP anlayışının enerjisinin tükendiğini savunan İlter, "Bugün bu enerji iki dönemdir CHP idaresinde olan belediyemizde maalesef bitmiştir, tükenmiştir. Hadis-i Şerif der ki; 'Mümin bir delikten iki kere ısırılmaz hele hele üç kez hiç ısırılmaz' Emanet ehline verilmelidir. Zira disiplinin olmadığı yer, Filistine döner. Tablo budur. Aziz hemşerilerimizden üçüncü dönemini bitirmek üzere ve erimekte olan bir iktidar partisinden de fayda gelmeyecektir. Aziz Didim'lilere şunu ifade etmek isterim ki, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe teşkilatımız, yetişmiş, donanımlı, her ihtisastan Didim'e hizmet ve hak ettiği kaliteyi getirebilecek kadrolarıyla bu güzel yurt köşesini sorunlar yumağından kurtaracak irade ve kararlılığa sahiptir. Bu yara kangrene dönüşmeden gerekli tüm tedbirler devletimizin tüm kurumlarıyla iş birliği içerisinde çözüm beklemektedir. Önce huzur ve güvenlik sağlanmalı daha sonra onarım, iyileştirme adımları atılmalıdır" diye konuştu.

"BİZİ KİMSE HAFİFE ALMASIN"

Didim Belediyesinin borç batağı içinde yönetildiğini, Didim'in popüleritesinin kaybolduğunu dile getiren MHP Didim Belediye Başkan aday adayı İlter, "Bugün ortada borç batağına sürüklenmiş bir idare ve ilk dönemde yapılmış Pazar yeri ve ikinci dönemde yapılmış Poseidon heykelinden başka bir değişim, gelişim görülmemiştir. Yapılan parke taşlı yollar ve Eskiköy'de yapılan çalışmalar da yetersizdir, Yalı Caddesindeki rezalet tüm gerçekliğiyle kamuoyunun malumlarıdır. İki dönem Didim'in kaybolmuş altın yıllarıdır. Süratle bu kayıp yıllar telafi edilmeli, kentsel dönüşüm, değişim, gelişim ivme kazanmalıdır. Çıkış yolları mevcuttur. Şunu da ifade etmek isterim ki; MHP, ne genelde ne de yerelde bir tabela partisi değildir. Geçmiş yıllarda emanet verdiğimiz oylar geri gelecek ve güçlenerek hedefine ulaşacaktır. Bu konudan kimsenin endişesi şüphesi olmasın, hafife de almasın" dedi.

Doğup büyüdüğü topraklarda hizmet etme amacıyla yola çıktığını vurgulayan İlter "İlçe teşkilatımız birlik ve beraberlik içerisinde, tek bir yumruk halinde ve yüksek enerjisiyle Didim'e hizmet noktasında kararlıdır, inançlıdır. Rantiye düzenine son verilecek, yetim hakkı olan kamusal ve ortak değerlerimiz muhafaza edilecektir. Kimsenin hakkı kimseye yedirilmeyecek kul hakkına riayet edilecektir. Didim Ege bölgesinin yükselen değeri olarak sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan dünya çapında hak ettiği saygın yere ulaştırılacaktır. Yozlaşma getiren bir turizm anlayışından ziyade, kültürel zenginliklerin yaşatıldığı ve geliştirildiği yüksek insani vasıfların geçerli kılındığı bir anlayış ve zemin ortamı sağlanacaktır. Sonuç olarak kamuoyuna beyanımdır ki; Didim'e sevdalı bir evladı olarak, doğduğum, büyüdüğüm bu topraklara hizmet etme amacıyla, Milliyetçi Hareket Partisi Didim Belediye Başkan aday adayı olarak yola çıkmış durumdayım ve hizmete talibim. Çözüm noktasında ve proje bazında çalışmalarımız halihazırda devam etmektedir, zaman içerisinde bunları siz değerli Didim kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade ediyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ATAS BAŞARILAR DİLEDİ

MHP'den Didim Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Levent İlter'le ilgili basının sorunlarını yanıtlayan MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas'da "2014 yerel seçimler için İlçe Sekreterimiz Levent İlter Belediye Başkan aday adaylığını açıklamış durumdadır. Bu süreçte kendisine başarılar diliyoruz. İlçe Teşkilatımız önümüzdeki yerel seçimlerde ilçemizi ileriye taşıyacak kadroları çıkarma kararlılığındadır. Tüm arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

MHP'li Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci'nin aday adaylığıyla ilgili bir soruyu da yanıt veren Atas "Biz bütün teşkilat işlerimizi istişare ediyoruz" sözleriyle cevap verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de MHP'nin İlk Aday Adayı Levent İlter - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement