Didim'de Velilere Yönelik Seminerde Ekran Bağımlılığı Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Velilere Yönelik Seminerde Ekran Bağımlılığı Ele Alındı

Didim\'de Velilere Yönelik Seminerde Ekran Bağımlılığı Ele Alındı

Didim Rotary Kulübü, Didim Ticaret Odası ve Didim Çiçek Bahçesi Bakım ve Kreş evinin katkılarıyla Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Ekran Bağımlılığı" konulu bir seminer düzenlendi.

16.03.2013 12:42

Didim Rotary Kulübü, Didim Ticaret Odası ve Didim Çiçek Bahçesi Bakım ve Kreş evinin katkılarıyla Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Ekran Bağımlılığı" konulu bir seminer düzenlendi.

Didim'de Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Ekran Bağımlılığı" konulu bir seminer düzenlendi. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür merkezinde yapılan seminere Psikolojik Danışman Yasemin Ateş konuşmacı olarak katıldı. Seminere Didim Rotary Kulübü Başkanı Mevlüt Gökdemir, Türkiye Yardımsevenler Derneği Didim Şube Başkanı Deniz Baylan, Didim Çiçek Bahçesi Bakım ve Kreş evi Müdürü Nilüfer Uğur ile veliler katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Didim Rotary Kulübü Başkanı Mevlüt Gökdemir çocukların gelişiminin çok önemli olduğunu belirterek seminere katkı veren Ticaret Odası ile Çiçek Bahçesi Bakım ve Kreş evine teşekkür etti.

Seminerden konuşan Psikolojik Danışman Yasemin Ateş teknolojinin yıllar içerisinde geliştiğini ve hayatın her anında yer aldığını belirterek Teknolojinin kullanımında ailelere büyük görevle düştüğünün altını çizdi. Geçmişte Alkol ve Madde bağımlılığının olduğunu yeni dönemde bunu bağımlılığının yerini Bilgisayar bağımlılığı altını belirten Ateş "Ailelerin bilgisayar konusunda şikayet fazla; karı-kocalar arasında bile bu sorun var.

Teknolojinin yararları olduğu kadar zararları söz konusu" dedi.

Okul öncesinde normal çocuklardan 15-20 dakika, normal çocuklarda 1 saat yetişkinlerde bu süre 2 saatten fazla olmaması gerektiğini belirten Ateş "Anne-babalar çocuklarına çok fazla TV ve Bilgisayar izlememeli; Ödevler hariç" dedi.

"TEKNOLOJİ CİNSEL İSTİSMARINA DA NEDEN OLABİLİR"

Ebeveynlere uyarılarda bulunan Ateş " Teknoloji cinsel istismarına da neden olabilir; bu nedenle 5. sınıftan sonra anneler ve babalar çocuklarının sanal ortamdaki hesaplarının şifrelerini bilmeli; arkadaşlarını takip etmeli; kimlerle neler konuştuğu ve neler paylaştığını bilmeli" dedi.

Teknolojinin bilinçli şekilde kullanılması gerektiğini belirten Ateş bilinçli kullanımın çocukların zeka gelişimine de katkı sağladığını sözlerine ekledi. Bilgisayar bağımlısı çocukların içe kapanık, duygusal, yalnız, sanal arkadaşlarıyla konuşan bir yapıda olduğunu belirten Ateş, bu tür durumda olan çocukların ailelerce iyi gözetilmesi ve takip edilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Çocukların sosyalleşme olgusuna da değine Ateş, teknolojinin iyi yönleri olduğu kadar kötü yönlerinin de olabileceğinin unutulmaması mesajını verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Velilere Yönelik Seminerde Ekran Bağımlılığı Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement