Digor Belediyesi'nden 2011 Yılı Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Digor Belediyesi'nden 2011 Yılı Değerlendirmesi

Digor Belediyesi\'nden 2011 Yılı Değerlendirmesi

Digor Belediye Başkanı Av.

04.01.2012 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, ilçeye sinema, tiyatro, müzik atölyesi ve kütüphane gibi önemli kültürel alanların yapılarak gençlerin kahve köşesinden kurtarılmasını sağlamak için proje hazırladıklarını belirtti.

Kars'ın Digor İlçesi Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, 2011 yılı içerisinde yaptıklarını basın toplantısı düzenleyerek anlattı.

2 milyon yani eski parayla 2 trilyon TL. borçla devraldıkları belediye'nin 1milyon 240 TL.'sini ödediklerini kaydetti.

Kutay; "Bir kentin yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için öncelikle alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Biz bu doğrultuda kanalizasyon şebekesi çalışmalarını başlattık. Yollarımızı yaptık. Yollarının yapımında belediye işçileri çalıştı. Digor'da belediyeyi aldığımızda 2 milyon TL. borç vardı. Biz bu borcun 1milyon 240 TL.'sini ödedik Yani borcumuzun yarısını ödemiş olduk" dedi.

2011 yılında özellikle ilçenin yollarını kaldırımlarını yaptıklarını buna paralel olarak içme suyu şebekesini en ucra yere kadar değiştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Kutay; "Biz Digor'u çağdaş yaşanılabilir bir kent yapacağız. Bunun için özellikle 2012 yılında projesini hazırlayacağımız ve kaynak bulduğumuz takdirde hemen hayata geçireceğimiz kültür merkezi var. Biz sinema, tiyatro, müzik atölyesi ve kütüphanesiğ bulunun bir kültür merkezi yapacağız. Bunun uğraşıyoruz. Kanak bulduğumuz takdirde bu projeyi hemen hayata geçireceğiz" diye konuştu.

DİGOR'A 5 MİLYONLUK ARITMA TESİSİ

Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay; "Biz öncelikle ilçede bir arıtma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Kanalizasyon şebekesinin bağlandığı bölgede arıtma tesisi olmadı mı olmaz. Bunun için görüşmeler yapıyoruz.

Burada yapacağımız arıtma tesisi yaklaşık 5 milyon TL. tutuyor. Bu konuda Çevre Bakanlığı ile görüşmeler yapacağız. Çevre Bakanlığı'nda olurunu aldığımız takdirde arıtma tesislerini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Digor Belediye Başkanı av. Muzaffer Kutay, 2013 yılına borçsuz bir belediye olarak girmeyi düşündüklerini kaydetti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Digor Belediyesi'nden 2011 Yılı Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement