DİKA, Batman'a 6.9 Milyonluk Destek Verdi. - Son Dakika
Yerel

DİKA, Batman'a 6.9 Milyonluk Destek Verdi.

DİKA, Batman\'a 6.9 Milyonluk Destek Verdi.

Genel Sekreter Gülbay, toplantıda Batman Belediyesinin borcunun bir türlü tahsil edilmediğinden yakındı.

16.11.2014 13:59

DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, basınla bir araya gelerek 2014 yılı değerlendirmesiyle 2015 yılında ajansın sağlayacağı destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansının bütçesinin 23 milyon lira olduğunu açıklayan Genel Sekreter Gülbay, bu paradan her ile 2 milyon Tl. ayrıldığını, Batmana tahsis edilen 2 milyonun da EKO Köy projesi kapsamında Hasankeyf Kaymakamlığına verileceğini, toplamda Batmanın 9 projesine 4.9 milyon Tl.lik pay ayrıldığını açıkladı.

Dicle Kalkınma Ajansındaki Kalkınma kelimesinin yeterli olmadığını ve Ajansın yeterli ödenek alamadığını hatırlatan Genel Sekreter daha fazla ödenek ayrılması halinde daha çok projenin kabul edileceğini anlattı.

GÜLBAY, BELEDİYEDEN ALACAĞINI İSTEDİ.

Genel Sekreter Gülbay, konuşmasında Batman Belediyesinden yakınarak geçmişten günümüze katlanan 2.5 milyon liralık katkı payının ödenmediğini, Batman dışında diğer Belediyelerin tamamının paylarını ödediklerini açıklayarak görüştükleri Belediye eşbaşkanı Sabri Özdemir'in borcu ödemek için çaba sarfedeceğini söylediğini bildirdi.

Batman Belediyesinden alamadıkları 2.5 milyon lira için İller Bankasına başvurduklarını ve Bankanın Belediyeden küçük çaplı kesintiler yaptığını ifade eden Tabip Gülbay, borcu nedeniyle Belediyenin proje üretemediğini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DİKA, Batman'a 6.9 Milyonluk Destek Verdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement