Diplomalı Okur Yazar Oldular - Son Dakika
Yerel

Diplomalı Okur Yazar Oldular

Diplomalı Okur Yazar Oldular

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki okuma-yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretti.

14.02.2013 10:40  Güncelleme: 10:34

Foto: Toplantı fotoları

===

Diplomalı okur yazar oldular

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki okuma-yazma bilmeyenleri tespit ederek, okuma yazma öğreterek diplomalarını verdi. İlçeye bağlı köy ve beldelerdeki toplam 464 okuryazar diplomalarına kavuştu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, "Bir kişi dahi olsa evlerinde kurs düzenleyerek okuma yazmayı öğretiyoruz" dedi.

Topay, ilçeye bağlı köylerde 464 kişinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini belirterek, bu tespitler sonrası köy ve beldelerde kurslar düzenlendiğini anlattı. İlçedeki okuryazarlık oranını yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Topay, okuma yazma bilmeyenlerin genellikle 70 yaş üzeri kişiler olduğunu vurguladı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Diploma töreni

===

Tapu Müdürlüğü'ne kalite belgesi

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde Tapu Kadastro Müdürlüğü hizmet kalitesini yükseltti. TSE-ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sisteminin İlçe tapu Müdürlüğüne kazandırılması adına açılış töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürü M. Necmi Akkoca, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, Tapu Müdürü Lokman Yavuz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve memurlar katıldı.

Tapu Müdürü Lokman Yavuz, Ağlasun'da tapu işlemlerinde hizmet kalitesini yükselttiklerine değinerek, bu sayede verimliliğin de arttığını belirtti. Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de, tapu daireleri ve devletin diğer kurumlarında da hizmetin eşit şekilde vatandaşa sunulması gerektiğini vurguladı. Törende daha sonra, Tapu Müdürlüğü'nde çalışan personele plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Törenin sonunda, Hükümet Konağı önünde halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Tören ve açılış

===

Masa tenisinde dereceye girenler ödüllendirildi

ANTALYA Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen Küçük Erkekler Masa Tenisi Turnuvası'nda Antalya dördüncüsü olan Korkuteli Yazır Fevziye Polat Ortaokulu öğrencilerine ödülleri verildi. Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, başarılı öğrencileri kutlayarak, ederek ödüllendirdi.

Kaymakam Erkan Karahan, öğrencilerin başarısının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Gençlerimizin kendilerine güvendikleri ve çalıştıkları takdirde başarılı olmamaları için hiç bir sebep yok. Okul yönetimi, okula aile birliğine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Beden eğitimi öğretmeni ve spor müsabakalarında üstün başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ödül töreninden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Diplomalı Okur Yazar Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement