Diyanet-Sen Karadon Faciasını Andı - Son Dakika
Yerel

Diyanet-Sen Karadon Faciasını Andı

Diyanet-Sen Karadon Faciasını Andı

Diyanet-Sen Çaycuma Temsilciliği 17 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı TTK Karadon maden ocağında meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 30 madenciyi andı.

18.05.2014 13:23

Diyanet-Sen Çaycuma Temsilciliği 17 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı TTK Karadon maden ocağında meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 30 madenciyi andı.

Diyanet-Sen Çaycuma ilçe Başkanı Kenan Tunç, "17 mayıs 2010 tarihinde yaşamını yitiren 30 madencimizi, 13 mayıs 2014 tarihinde Soma'da yitirdiğimiz yüzlerce madencimizi ve başka zamanlarda değişik yerlerde kaybettiğimiz şehit madencilerimizi rahmetle anıyorum. İnşallah bu kazalar artık son bulur. Dileğimiz bütün yaşanan bu acı olaylardan mutlaka ders çıkarılması ve gereken önlemlerin bir an evvel alınmasıdır. Bu konuda üzerine sorumluluk düşen herkesi göreve davet ediyor ve diyoruz ki, yeter artık önlemler alınsın ve başka ocaklar sönmesin. Yeter artık çocuklar yetim, eşler dul kalmasın. Yeter artık analar ağlamasın. Ölüm yıl dönümlerinde Zonguldak Karadon şehitlerimizi ve Soma Şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kederli aileleri başta olmak üzere aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Kenan Tunç 17 Mayıs 2010 Zonguldak Karadon Maden Ocağı Şehitleri için yazmış olduğu şiiri onların şahsında Soma'da can veren maden şehitlerine ve bütün şehitlere ithaf ettiğini belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet-Sen Karadon Faciasını Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement