'Diyarbakır'ı Kirletmiyorum` Kampanyası Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

'Diyarbakır'ı Kirletmiyorum` Kampanyası Devam Ediyor

\'Diyarbakır\'ı Kirletmiyorum` Kampanyası Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' Kampanyası'na Ofis Ekinciler ve Şehitlik Caddesi'nde devam edildi.

08.04.2015 21:51

Diyarbakır'ın daha temiz olması için başlatılan 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' adlı farkındalık kampanyasına Ofis Ekinciler Caddesi ile Şehitlik Caddesi'nde devam edildi. Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ile Ülkü Baydaş, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek, DBP Yenişehir ilçe yöneticileri, belediyenin ilgili birimlerinin sorumluları, meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı kampanyaya vatandaşın ilgisi büyüktü.

Türkçe, Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçesinde broşürlerin dağıtıldığı bugünkü program kapsamında, temizlik konusunda esnaf ve semt sakinleri bilgilendirildi. Çevre temizliğinin belediye ve halkın işbirliğiyle sağlanacağına dikkat çeken vatandaşlar ise, kampanyanın duyarlılık yaratılıncaya kadar sürdürülmesini istedi.

Kampanya hakkında bilgi veren, vatandaşın şikayet ve önerilerini dinleyen Eş Başkan Fırat Anlı ise kentin günde bin 298 temizlik emekçisi tarafından en az 2 kere, bazı noktalarda ise 3 kere temizlendiğini belirtti. Anlı, kent merkezinde 4 merkez ilçenin ve Büyükşehir Belediyesi'nin 179 araçla hizmet verdiğini, günlük olarak 800 ton çöp kaldırıldığını kaydederek, "Her gün 800 ton çöp dediğimiz evsel atıkları toplayıp, bertaraf tesislerimizde bertaraf ediliyor." dedi. Kampanya kapsamında bir kısa film hazırlandığını, yerel ve ulusal yayın yapan bazı kanallarda bu filmin gösterime girdiğini ifade eden Anlı, "Diyarbakır her konuda tarihi geçmişine yakışır bir şekilde layık olduğu yere taşınacaktır." diye konuştu.

'Çöp toplama saatlerine uyalım'

"Çöplerimizi çöp toplama saatlerinde dışarıya çıkaralım. Lütfen çöp toplama saatlerine uyalım. Lütfen elinizdeki çöpleri, ambalaj atıklarını rastgele etrafa bırakmayınız. Her yerde ambalaj atıklarınızı atabileceğiniz kutular var. Lütfen bu kutuları kullanalım. Tüm Amed halkına güveniyoruz." diyen Anlı, temizlik konusunda herkesin üzerine düşen görevler olduğunu hatırlattı. Kampanya kapsamında esnafa üzerinde Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde 'açık-kapalı' yazan işyeri kapı levhaları da dağıtıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Diyarbakır'ı Kirletmiyorum` Kampanyası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement