Dostları Aşık Veysel'i Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Dostları Aşık Veysel'i Unutmadı

Dostları Aşık Veysel\'i Unutmadı

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in ölümünün 40.yılı dolayısıyla Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nde anma programı düzenlendi.

19.03.2013 14:57

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in ölümünün 40.yılı dolayısıyla Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nde anma programı düzenlendi. Programa Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu'da katıldı.

Anma programında ilk olarak Aşık Veysel fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışını Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve Aşık Veysel'in

oğlu Ahmet Şatıroğlu yaptı. Aşık Veysel'in doğumundan ölümüne kadar 32 adet fotoğrafının bulunduğu sergide, Aşık Veysel fotoğraflarla anlatıldı.

Serginin ardından İl Kültür Turizm Müdürlüğü Sekap projesi kapsamında kardeş okulu Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ile birlikte hazırladığı anma programında geçildi.

Anma programında konuşan Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu "Bugün için ölüm yıldönümümüz ama ben üzülmüyorum. Biz ağlamıyoruz artık alıştık. Bugünü tertipleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise; "Aşık Veysel büyük bir halk ozanıydı düşünürdü. Aşık Veysel belki son aşık değildi ama halk ozanlığına çok büyük katkılar sağlamıştır. Eğitim almamış bir insandır ama gönül diliyle yazmıştır. Veysel bence "Uzun ince bir yoldayım" derken kendisine yol olmuştur. Veysel çok güzel saz çalmıştır Veysel'in çaldığı sazda hiçbir pürüz bulamazsınız. Aşık Veysel'i anlamak için onu okumak gerekir" ifadelerini kullandı.

Programda Sivas Müzesi arşivinden Aşık Veysel belgeseli izlenildi ayrıca Aşık Veysel'in sesinde gramofonda türküleri dinlenildi.

Muzaffer Sarısözen öğrencileride çeşitli Aşık Veysel türküleri seslendirirken, en büyük alkışı dokuzuncu sınıf öğrencisi Aşık Veysel gibi gözleri ağma olan Edanur Işık "Güzelliği On Par" etmez Türküsü ile aldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dostları Aşık Veysel'i Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement