Down Sendromlu Çocuklar İçin Buz Pisti - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Çocuklar İçin Buz Pisti

Down Sendromlu Çocuklar İçin Buz Pisti

Muratpaşa Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi’nde 16 bin metrekarelik alanda inşa edilen Çocuk Köyü’ndeki buz pateni pisti, down sendromlu çocukların eğitim ve rehabilitasyonlarına da evsahipliği yapacak.

07.07.2016 10:17

Muratpaşa Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'nde 16 bin metrekarelik alanda inşa edilen Çocuk Köyü'ndeki buz pateni pisti, down sendromlu çocukların eğitim ve rehabilitasyonlarına da evsahipliği yapacak.

Muratpaşa Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'nde 16 bin metrekarelik alana inşa edilen Çocuk Köyü 'Teneffüs Park' içinde 450 metrekarelik buz pisti de yer alıyor. Buz pateni pistinin, down sendromlu çocukların eğitimi ve rehabilitasyonuna da hizmet vereceği bildirildi. Buz patenin üst katında ise 500 kişilik bir anfi tiyatro yeralacak.

"Gelişimlerine destek"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Falez A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Güney ve Buz Pateni Türkiye Şampiyonu Mehmet Çevik'le birlikte buz pistinde incelemelerde bulundu. Pek çok buz pistinin koordinatörlüğünü yaptığını belirten Çevik, "Buz pistimiz, Antalya'da ilk olacak. Buz pateninin, down sendromlu çocukların gelişiminde, sosyalleşmelerinde ve eğitimlerinde faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Ayın belirli günlerinde down sendromlu çocuklara, ikişer saat ayırıp gelişimlerine destek vermeyi planlıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Çocuklar İçin Buz Pisti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement