Dü'de Miraç Kandili Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Dü'de Miraç Kandili Programı Düzenlendi

Dü\'de Miraç Kandili Programı Düzenlendi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mavera Gençlik Kulübü Miraç Kandili programı düzenledi.

04.05.2016 12:40

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mavera Gençlik Kulübü Miraç Kandili programı düzenledi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan programa Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program Diyarbakır İl Müftülüğüne bağlı ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Aynı zamanda İlahiyat Fakültesi öğrencileri olan grup üyeleri, seslendirdikleri ilahilerle programı izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, peygamberlerin mucizelerine değinerek, kainattaki düzenin Allah'ın elinde olduğuna ve Allah'ın arzu ettiği zaman mucizelerin gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Mucizeleri olağanlaştırmanın yanlış olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Kur'an'ı Kerim'de mucizelere çok yerde değiniliyor. Mucize Allah'ın eseridir. Bugüne kadar birçok hurafe ve hikaye karıştırılmışsa da dine yine de hakikat Kur'an'da ve sünnette bellidir" dedi.

Ayetlerden örnekler vererek Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıkışını öğrencilere anlatan Tanrıverdi, Mescid-i Aksa'nın mübarek oluşundan, dinlerin böyle bir gecede birleşmesinden, 4 büyük kitapta Allah'ın kelamı olduğundan bahsetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dü'de Miraç Kandili Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement