Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü " Dünya Çevre Günü" nedeniyle bir dizi etkinliklerle kutlandı.

05.06.2013 12:48

Kırklareli

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü " Dünya Çevre Günü" nedeniyle bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Kırklareli Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Burada bir konuşma yapan, Kırklareli

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aysel Özşahin; plansız ve programsız sanayileşme ve kentleşme insanların doğaya karşı, düzgün davranamamış olması, savaşlar, nükleer nedenlerden dolayı çevre korunamamaya başlamıştır" dedi.

Tüm canlıların birlikte dayanışma içersinde yaşadıkları, sosyal, kültürel, ekonomik, biyolojik etkilerin bir arada olduğu çevre tüm bu değerleri ile birlikte bir bütündür ve korunması gerekmekte olduğunun altını çizen Özşahin; "Plansız ve programsız sanayileşme ve kentleşme insanların doğaya karşı, düzgün davranamamış olması, savaşlar, nükleer nedenlerden dolayı çevre korunamamaya başlamıştır. Bu nedenle 1972 yılında Birleşmiş Milletler Konferansı'yla alınan bir karar ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir" ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından " Temiz Çevrem" konulu maket

tasırım yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Kırklareli

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aysel Özşahin tarafından dereceye girenlere hediyeler verildi.

(ŞG)

05.06.2013 12: 37: 25

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement