Sinop'ta Dünya Gıda Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Dünya Gıda Günü Kutlandı

Sinop\'ta Dünya Gıda Günü Kutlandı

Sinop'ta Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü etkinliği düzenledi.

24.10.2013 14:28

Sinop'ta, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafında Dünya Gıda Günü etkinliği düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Fatih İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı nedeniyle Dünya Gıda Günü'nü kutlayamadıklarını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 1 6 Ekim'in tüm dünyada "Gıda Günü" olarak kutlandığına işaret eden Saraçoğulları, "Bakanlığımızın İl Müdürlüğü teşkilatı olarak ilimizde gıda sektörünün sorumluluğunu taşımaktayız. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütmemiz yanında her yıl küçük etkinliklerle de bu sorumluluk ve bilincimizi halkımızla paylaşmayı görev biliyoruz.  Bu kapsamda geleceğimiz olan yeni nesillerle geleceğin şekillendiğinin de bilincindeyiz. İl Müdürlüğü olarak İlköğretim okullarına yönelik faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Fatih İlkokulu'nda gerçekleşen etkinliğimizle kurumumuz gıda denetim görevlilerimiz, Şube Müdür Vekilimiz Selçuk Yiğit yönetiminde çocuklarımızla bir araya geldik" dedi.

Bu yılki Dünya Gıda Günü temasının, "Gıda Güvencesi ve Beslenme İçin Sürdürülebilir Gıda Sistemleri" olarak belirlendiğini belirten Saraçoğulları, şöyle devam etti:

"Dünyamızın gıda sürdürülebilirliğinde ciddi bilinçlenmeye ihtiyacı vardır. Dünyanın açlıkla karşı karşıya kaldığı bu yıllarda yılda 870 milyon insana karşılık gelen dünya nüfusunun yüzde 12,5'lik kısmı yetersiz beslenmektedir. Yaklaşık 10 milyon insanın ise açlık ve yetersiz beslenmeden öldüğü yıllık 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiği resmi rakamlarda yer almaktadır. Dünya Gıda Örgütü verilerine göre israf edilen veya kayba uğrayan miktar, dünya gıda üretiminin üçte birini oluşturmaktadır. Dünyadaki gıda kaybı ve israfının dörtte birinin önlenmesiyle bile yetersiz beslenen 870 milyon insanın gıda ihtiyacı karşılanabileceği dikkate alındığında bu yılkı gıda günü teması olan beslenme için sürdürülebilirliğin önemi bir kat daha ortaya çıkmaktadır." - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Dünya Gıda Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement