Dünya Yoksullukla Mücadele Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Yoksullukla Mücadele Günü

Dünya Yoksullukla Mücadele Günü

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı: "Yoksullukla başa çıkmada en önemli politika araçları, yoksulluk sınırı altındakilere ve riskli bireylere yönelik sosyal ve ekonomik müdahalelerdir"

17.10.2014 13:29

Yoksullukla başa çıkmada en önemli politika araçlarının, yoksulluk sınırı altındakilere ve riskli bireylere yönelik sosyal ve ekonomik müdahaleler olduğu bildirildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı'ndan Dünya Yoksullukla Mücadele Günü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, son 50 yıldır dünya üzerinde büyük bir gelir artışı gerçekleşmesine rağmen yoksulluğun en önemli sorunlardan biri olmaya devam ettiği, her yıl yaklaşık 18 milyon insanın yoksulluğa bağlı nedenlerden dolayı çok erken yaşta hayatını kaybettiği belirtildi.

Yoksulluğa bağlı yetersiz beslenmenin, çocuklarda zihinsel ve fiziksel gelişim geriliğine yol açtığı, yetersiz hijyenin yoksul insanları enfeksiyonlara daha açık hale getirdiği ifade edilerek, "Yoksullukla başa çıkmada en önemli politika araçları, yoksulluk sınırı altındakilere ve riskli bireylere yönelik sosyal ve ekonomik müdahalelerdir. Bunlar arasında en önemlileri bebek ve çocukların daha iyi beslenmesini, sağlıklı koşularda barınmasını, eğitilmesini ve sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamak sayılabilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, kız çocuklarının ve kadınların eğitimi, istihdamlarının sağlanması ve sağlık hizmetlerine ulaşabilmelerinin de toplumu yoksulluktan koruyabilecek önemli tedbirler olduğu belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Yoksullukla Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement