Dursunbey Belediyesinden Odaköy Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dursunbey Belediyesinden Odaköy Açıklaması

Dursunbey Belediyesinden Odaköy Açıklaması

Balıkesir'in Dursunbey Belediyesinden Odaköy'deki atık tesisi girişimiyle ilgili bir yerel gazetede madenci iş adamının ağzından verilen beyanatla ilgili habere tepki gösterildi.

04.05.2012 15:16

Balıkesir'in Dursunbey Belediyesinden Odaköy'deki atık tesisi girişimiyle ilgili bir yerel gazetede madenci iş adamının ağzından verilen beyanatla ilgili habere tepki gösterildi. Belideye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, "Bugün (dün) Balıkesir Demokrat gazetesinde yayınlanan Başkan Yılmaz: 'Odaköy'de Köylüleri Kışkırttılar' haberi gerçeği yansıtmamakta olup gazete kendi politikaları doğrultusunda haber yapmıştır" dedi.

Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz yaptığı açıklamada, Balıkesir'de yayınlanan Demokrat Gazetesinin 3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınladığı, "Odaköy'de Köylüleri Kışkırttılar" ibarelerini kesinlikle kendisinin ifade etmediğini, ayrıca yazılan 'Köylüleri Sıkıştırdılar', Kavacık Muhtarının olayı kışkırtma yoluna gitti, bölge ayaklandı gibi ifadeleri asla kullanmadığını belirtti. Başkan Yılmaz ayrıca gazeteye verdiği demeçte olayın gizlilikle yürütülmesinin halkı kızdırdığını, şeffaf davranılması gerektiğini anlattığını belirtti. Gazetede yazdığı gibi, "konuşularak, anlaşılarak bir orta yol bulunsun" gibi bir tabir asla kullanmadığını hatırlattı. Ayrıca 'köylüleri sıkıştırdılar' ibaresinin ne amaçla kullanıldığına anlam veremediğini belirten Başkan Yılmaz, Kavacık muhtarı ile ilgili Muhtarın olayı kışkırtma yoluna gitmesi bölgeyi ayaklandırmış kelimesini de asla kullanmadığını söyledi. "Zehirli atıkların atılmasında biz ve bölge halkı asla sessiz kalamazdık" diyen Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Kavacık'tan gelen bir telefon ile olaydan haberdar olduklarını, gazeteye verdiği demeçte projenin ÇED bilgilendirme toplantısına dek şeffaflık içinde bölge halkına anlatılmadığını bu yüzden Odaköy ve çevre köy halkının sitem ettiğini belirttiğini söyleyen Başkan Yılmaz, gazetede çıkan bu yazıyı şiddetle kınadığını belirterek olayın başka yerlere çekilmesine asla müsaade etmeyeceklerini bildirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey Belediyesinden Odaköy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement