Eczacılar 'Bal' ve 'Oyuncak' Satmak İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika
Yerel

Eczacılar 'Bal' ve 'Oyuncak' Satmak İçin Çalışma Başlattı

Eczacılar \'Bal\' ve \'Oyuncak\' Satmak İçin Çalışma Başlattı

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, insan sağlığını tehdit eden ürünlere Tarım Bakanlığı yerine Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat vermesi gerektiğini belirterek, kanserojen maddelerden yapılan oyuncakların da eczanede satılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

11.02.2015 13:35

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, insan sağlığını tehdit eden ürünlere Tarım Bakanlığı yerine Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat vermesi gerektiğini belirterek, kanserojen maddelerden yapılan oyuncakların da eczanede satılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, sağlıkla ilgili ürünlerin eczane dışında satılmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Günümüzde yüzde yüz bal diyerek satılan ürünlerin bir çoğunun şekerden üretildiğini ifade eden Karamanlı, sertifikalı balları eczanede satmak için çalışma başlattıklarını kaydetti. Eczacıların insan sağlığına önem vererek güven sattığını vurgulayan Karamanlı, kanserojen maddelerden yapılan oyuncakların daha güvenilir bir halde eczanelerden satmak istediklerini ifade etti.

"SERTİFİKALI BAL SATACAĞIZ"

Sağlıkla ilgili ürünlerin satılırken mutlaka ve mutlaka doğru yerlerde doğru şekilde satılması gerektiğini aktaran Koray karamanlı, "Balın eczanede satılmasına yönelik çalışma başlattık. Çünkü etrafta muazzam bir bal kirliliği var, arıdan hiç üretilmeyen glikoz şekerleriyle üretilen ballar var. Biz bununla ilgili arıcılık enstitüleri ile görüşüyoruz. Eczaneler kaliteli ürün satmak zorunda çünkü biz güven kaynağıyız. Biz 6 aydır balı eczanemizde satabilmek için çalışma yapıyoruz ancak dört dörtlük bal bulamadık. Bal çok iyi olmadığı sürece eczanede satılması yanlış olur çünkü biz güven satıyoruz. Her zaman Sağlık Bakanlığı tarafından denetimlere tabi tutuluyoruz. Bu yüzden yanlış ürün satamayız. Sertifikalı balları bundan sonraki süreçte eczanelerde satmayı düşünüyoruz" dedi.

"GÜVENİLİR OYUNCAK BULUNDURMALIYIZ ÇÜNKÜ GÜVEN SATIYORUZ"

Eczacıların bir diğer projesinin oyuncaklara yönelik olduğunu vurgulayan Karamanlı, "Bazı oyuncuklarda kurşun içeren boyalar var ve bu araç gereçler sürekli çocuklarımızın ağzında. Bu yüzden güvenilir yerlere giderek oyuncak almaya çalışıyorsunuz ancak çok önemli bir pazar olduğu için bunu pekte başaramıyorsunuz. Bu yüzden biz de güvenilir olduğumuz için doğru oyuncağı sertifikalı oyuncağı eczanelerimizde satmayı planlıyoruz. İnsanların gönül rahatlığı ile almasını sağlamalıyız. Biliyorsunuz ki kurşun kanserojen maddiler barındırıyor. Buna bağlı olarak çocuklarda çeşitli hastalıklar, oluşuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sağlık ürünlerine ruhsat vermesini doğru bulmuyorum. İnsan sağlığını tehdit edebilecek her şey Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmeli" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eczacılar 'Bal' ve 'Oyuncak' Satmak İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement