"Edirne Başlı Başına Bir Marka Kent" - Son Dakika
Yerel

"Edirne Başlı Başına Bir Marka Kent"

"Edirne Başlı Başına Bir Marka Kent"

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın 37'ncisi, Edirne'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15.04.2013 15:30

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın 37'ncisi, Edirne'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Turizm Haftası'nın açılış etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, "Edirne, başlı başına bir marka kent olup; tarih dışında kültür, deniz ve inanç kültürü gibi pek çok alanda potansiyele sahiptir" dedi.

Vali Yardımcısı Salih Altınok, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin İnağ'ın yanı sıra Edirne Turizm Otelcilik Lisesi Şeref Uz ve okul öğrencilerinin katıldığı program Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan şunları söyledi:

"Edirne, bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizmin değerini kavramış ve her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla turizm gelirlerini artırma yolunda önemli adımla atmıştır. Kültür ve turizm kenti olan Edirne, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısıdır. Sınırları içerisinde bulunan sınır kapıları sayesinde her gün binlerce araç ve kişinin giriş yaptığı Edirne, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan anayolların üzerinde bulunduğu gibi Yunanistan ve Bulgaristan'la da komşudur. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış ve 18'inci yüzyılda ise artan nüfusu ile Avrupa'nın en büyük 7 kentinden biri olan Edirne, sahip olduğu değerler ile başlı başına bir marka kent olup tarih dışında kültür, deniz ve inanç kültürü gibi pek çok alanda potansiyele sahiptir."

Özcan'ın konuşmasının ardından Turizm Haftası kapsamında ilköğretim okulları ararsında yapılan resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Etkinlik, folklor gösterisiyle son buldu.

Bu arada bir sokak köpeği, etkinlik boyunca protokolün önünde bekledi. Programın sonuna kadar yattığı yerden kalkmayan köpek nedeniyle folklor ekipleri gösterilerini birkaç metre ileride yapmak zorunda kaldı.

(ORA)

15.04.2013 15: 13: 06

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Edirne Başlı Başına Bir Marka Kent' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement