Edirne Cansuyu Almaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Edirne Cansuyu Almaya Devam Ediyor

Edirne Cansuyu Almaya Devam Ediyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Belediyesi ile yürütülen 'Cansuyu' projesi kapsamında madde bağımlılığı ile mücadele için bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

13.02.2014 17:18

Edirne Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Belediyesi ile yürütülen 'Cansuyu' projesi kapsamında madde bağımlılığı ile mücadele için bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Okullarda başlayan eğitim çalışmaları mahalle kahvelerinde devam ederken bir taraftan da kamu kurumlarında velilere ulaşılarak bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Eğitimler kapsamında son olarak, Edirne Ticaret Borsası çalışanlarına verilen eğitim çalışmasında madde ile mücadele konusunda önemli bilgiler verildi.

Edirne Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'nden Polis Memuru Hatice Barışık Demir ile Edirne Belediyesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı Birimi personellerinden Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi, son zamanlarda tüm Türkiye' de gençler için tehdit oluşturan özellikle Bonzai adlı madde hakkında bilgiler verdi. Uzm Psk. Danışman Selvi; gençleri her türlü bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutmanın en etkili yolunun ilk olarak aile içinde iletişim ve sevgi bağlarının güçlü olması gerektiğini belirtirken, sigaranın da önemli bir basamak olduğuna vurgu yaptı.

Polis Memuru Barışık Demir ise, Vatandaşların madde bağımlılığı konusunda uyanık olması gerektiğini söylerken polisle iş birliği içerisinde olunduğu takdirde başarılı olunabileceğini söyledi ve Emniyet' in vatandaşlardan gelen her türlü uyarı ve ihbarları dikkate aldığını önemle vurguladı. Demir, her türlü kaçak ürün ve bağımlılık yapan maddelerin finans kaynağının terör ve terör örgütleri olduğunu belirterek aileleri uyanık olmaya davet etti.

Açıklamada, Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında seminerlerin devam edeceği ve vatandaşlara farklı konularda da eğitim verileceği bildirildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Cansuyu Almaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement