Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

The Bashpehlıvanns Of Turkey dergisinin temsilcileri, Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ı ziyaret etti.

16.08.2014 14:16

The Bashpehlıvanns Of Turkey dergisinin temsilcileri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre,  derginin Fransa temsilcisi Pierre Fuerchon, ziyarette Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne gelerek, tüm güreşçileri ve cazgırların fotoğraflarını çektiğini belirtti.

Fotoğraflardan bir albüm oluşturduğunu ifade eden Fuerchon, "Fransa ve Paris'te Kırkpınar fotoğraflarından oluşan özel projelerle Kırkpınar'ın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl içinde, belediyeyle özel bir proje çalışması yaparak Kırkpınar'ın tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gürkan da Kırkpınar kültürüne katkıda bulunmak için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını kaydetti.

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odasından ziyaret

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası, KOSGEB İl Müdürü Bedri Döngel'i ziyaret etti.

Odası Başkanı Mehmet Özkan, ziyarette, KOSGEB imkanlarından daha fazla yararlanabilmek için çalışmalar yaptıklarını konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Odanın KOSGEB'den yeterince yararlanmadığını belirten Döngel, kredi destekleri konusunda destek beklediklerini vurguladı.

Döngel de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bir yıldır görevli olduğum il müdürlüğünde yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz en önemli konu başkanımın da söylediği gibi kredi konusu. Öncelikle bu yanlış algıyı yenmemiz gerekli. KOSGEB sadece kredi veren bir kuruluş değildir. Geçtiğimiz dönemlerde Bankalardan kullanılan kredilere faiz desteği programı uygulanmıştır ancak KOSGEB'in esas görevi gelişmeyi hedefleyen KOBİ'lere hibe programlarıyla destek olmaktır" ifadelerini kullandı.

- Bosna-Hersek'li misafirlerden YTB'ye ziyaret

Bosna-Hersek'ten gelen misafirler Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, YTB'nin desteklediği ve İlim Yayma Cemiyeti'nin yürüttüğü Mavi Kelebek Projesi kapsamında, Bosna-Hersek' ten gelen 120 kişiden oluşan heyete, ofiste bilgiler verildi.

Heyete tanıtım videoları izletildi ve istekler dinlendi.

Heyet temsilcisi Vehid Arnaut da 10 gündür Türkiye'nin birçok yerini gezdiklerini ve Edirne'nin ayrı bir güzel olduğunu kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement