Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü'ye doğalgaz gelmesini isteyen bir grup yürüyüş düzenledi.

29.01.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü ilçesinde doğalgaz gelmesini isteyen bir grup yürüyüş düzenledi.

Uzunköprü Öğretmenevi önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kaymakam Kemal Yıldız, burada yaptığı konuşmada, ilçenin bir kez daha birlik ve beraberliğini gösterdiğini söyledi.

Vatandaşların ilçeye doğal gaz getirilmesi amacıyla etkinliğe katılmasının anlamdı olduğunu söyleyen Yıldız, "Uzunköprü'nün modern, güzel, temiz ve sağlıklı bir geleceğe adım atacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Enis İşbilen, Emniyet Müdürü Ahmet Kenar ve vatandaşlar katıldı.

Kayıp - kaçak bedeli

Edirne Tüketiciler Deneği Başkanı Murat Kocabaş, vatandaşlara, geçmiş dönemlere ait kayıp kaçak bedellerinin ödenmesini istedi.

Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez ilçede 80 bin, il genelinde yaklaşık 160 bin elektrik abonesi bulunduğunu belirtti.

Konuya ilişkin yoğun başvurular aldıklarını ifade eden Kocabaş, şöyle konuştu:

"Önerimiz, bu bedellerin iadelerine karar verilmesi halinde bakanlık olarak yasal düzenleme yapılması ve tahakkuk edecek elektrik faturalarından mahsuben iade yoluna gidilmesidir. Bu da hakem heyeti yoluyla çözülmeye kalkılırsa 160 bin dosya demektir. Bu nedenle çok büyük maddiyat ve emek gerekmektedir."

Osmanlı'nın 716. kuruluş yıl dönümü

Osmanlı'nın 716. kuruluş yıl dönümü, Uzunköprü ilçesinde törenle kutlandı.

AK Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Osmanlı'nın adalet, insan sevgisi ve kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hükmettiğini söyledi.

Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti torunu olmaktan gurur duyduğunu belirten Yılmaz, törene katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Törende mehter takımı bir gösteri sundu, vatandaşlara ikramda bulunuldu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement