Edremit Belediyesinde Yılın İlk Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Edremit Belediyesinde Yılın İlk Meclis Toplantısı

Edremit Belediyesinde Yılın İlk Meclis Toplantısı

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, yılın ilk olağan meclis toplantısını yoğun bir gündem ile gerçekleştirdi.

08.01.2014 12:26  Güncelleme: 12:25

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, yılın ilk olağan meclis toplantısını yoğun bir gündem ile gerçekleştirdi.

Edremit Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye binasındaki meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıyı, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ta izledi. MHP Edremit İlçe Teşkilatı'nın yeni Başkanı Reşat Akıllıoğlu ile birlikte çok sayıda izleyicinin de bulunduğu meclis toplantısında, 75 ana gündem maddesine ilave olarak 10 tane de ek gündem maddesi yer aldı. Toplam 85 gündem maddesinin görüşülmesi yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Toplantının önemli gündem maddeleri arasında, Edremit Belediye spor Kulübü'ne 2014 yılında yapılacak nakdi yardım konusu ile sokak hayvanları için orman alanda yapılması planlanan hayvan barınağı sahası yer aldı.

EDREMİT BELEDİYESPOR'A 195 BİN TL AKTARILACAK

Belediyespor Kulübü'ne ve diğer spor kulüplerine 2014 yılı içinde aktarılacak olan yardım parasının dağıtım şekli, meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Bazı meclis üyeleri, toplam 206 bin TL olan paranın 195 bin TL'sinin Ocak ayı içinde Edremit Belediyespor Kulübü'ne, geri kalan paranın da ihtiyacı olan diğer amatör spor kulüplerine aktarılması teklifinde bulundu. Bu teklif ile birlikte gelen diğer teklifler oylamaya sunulurken, yapılan ilk teklif oy çokluğuyla kabul gördü.

BAL Ligi'nde Edremit'i temsil eden Edremit Belediyespor, Ocak ayı içinde 185 bin TL'yi kasasına almış ve ekonomik durumunu rahatlatmış olacak.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ORMANLIK ALANDA BARINAK YAPILACAK

Yıllardır Edremit Körfezi'nin büyük sorunu haline gelen başıboş sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar yapan Edremit Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitesi ve toplanarak şehir merkezine uzak bir alanda barındırılmaları için harekete geçti. Meclis toplantısının gündem maddeleri arasında görüşülen konuya göre, mülkiyeti Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait olan Hacıaslanlar Köyü mevkiindeki 90 bin 790 metrekarelik orman arazisine, sokak hayvanlarını korumaya yönelik geçici bakım evi yapılacak.

Yetkililer, sokak hayvanlarının yaşam merkezi haline getirileceği söylenen alanı sağlamak için Balıkesir Valiliği ve Orman Müdürlüğüyle temas halinde olduklarını, yıkan zamanda da projeyi hayata geçireceklerini bildirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit Belediyesinde Yılın İlk Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement