Edremit'te El Emeği Sergisi - Son Dakika
Yerel

Edremit'te El Emeği Sergisi

Edremit\'te El Emeği Sergisi

Van'ın Edremit Kaymakamlığı SYDV Başkanlığının yürütücüsü olduğu "SODES Edremit Kadın Kültür Merkezi Projesi" kapsamında el emeği ürünler sergilendi.

25.04.2014 10:35  Güncelleme: 10:37

Van'ın Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın yürütücüsü olduğu "SODES Edremit Kadın Kültür Merkezi Projesi" kapsamında yapılan el emeği ürünler sergilendi.

Edremit Kültür Merkezi'nde halkın yoğun ilgi gösterdiği sergiye; Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Cem Daharlı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Murat Yöndem, AK Parti İlçe Başkanı Handan Fidan ve kurum amirleri katıldı. Açılış öncesi Hilmi Irak Ortaokulu Folklor Ekibi tarafından yapılan halkoyunları gösterisinden sonra Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, kurum amirleriyle birlikte serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Kaymakam Duran Eryılmaz, çalışmalar hakkında usta öğreticilerden bilgiler aldı. Çalışmaları çok beğendiğini belirten Eryılmaz, "Faaliyetlerin belirlenen amaçlar doğrultusunda yürütülerek hedeflenen sonuçlara ulaşılması ve çevrede yaşayan kadınlarla kaynaşılarak faaliyetlerin yürütülmüş olması çok önemlidir. Kültür merkezi, ilimizde meydana gelen depremlerden sonra TOKİ tarafından inşa edilen Erenkent Mahallesi'nde bulunmaktadır. Buradaki vatandaşlarımız farklı sıkıntılar yaşadıktan sonra buraya gelip yerleşmişler. Burada yaşayanların bir araya gelerek kaynaşmaları, özellikle kadınların kültür merkezinde toplanarak beraber çalışmalar yürütmeleri ve hayatı ortaklaştırmaları mutlu bir gelecek için umut vermektedir. Bu tür sosyal içermeli projeler çok önemlidir. Bu projelerin yürütülmesi ve devamlılığının sağlanması için elimizden gelen katkıyı sunacağız" dedi.

Kurs Merkezi Müdürü Dilek Ertaş ise, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ertaş, "Çalışmalarımız 24 Nisan 2013 tarihinden beri devam etmektedir. Merkezimizde; bilgisayar, Kur'an okuma, evde çocuk bakımı, halıcılık, el sanatları-nakış, dikiş mefruşat ve okuma yazma kursları düzenlenmiştir. Bu kurslarımız Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğinde yürütülmektedir. Kursların yanı sıra 'aile içi doğru ve etkili iletişim, kadın hakları, anne çocuk sağlığı, aile içi şiddet ile mücadele, yurttaşlık bilincini güçlendirme, madde bağımlılığı, aile planlaması, beslenme ve obezite ile mücadele, fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam, göğüs ve rahim kanserleri' konularında kadınlarımız uzman kişilerle bir araya getirilerek eğitimler verilmiştir. Ayrıca merkezimizde haftanın bir gününde etik değerler işlenmektedir" diye konuştu.

Kültür merkezi çalışmalarına katkı sağlayan Kaymakam Duran Eryılmaz ve kurum müdürlerine, kursiyerlerce hazırlanan hediyeler takdim edildi. Kültür merkezince düzenlenen kitap okuma kampanyasında birinci olan kursiyerlerden Hatice Bayar, Kaymakam Eryılmaz tarafından ödüllendirildi. Kursiyerlerden Zekiye Toprak, kendisinin yazıp okuduğu "SODES'te Hayat" adlı şiiri katılımcıları duygulandırdı. Sergi, başta Lale Koyuncu olmak üzere kursiyerlerin söyledikleri Van yöresi türküleri büyük beğeni topladı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te El Emeği Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement