Edremit Ülkü Ocakları Başbuğ Türkeş'i Andı - Son Dakika
Yerel

Edremit Ülkü Ocakları Başbuğ Türkeş'i Andı

Edremit Ülkü Ocakları Başbuğ Türkeş\'i Andı

Balıkesir'in Edremit Ülkü Ocakları yönetimi, "Türk Milliyetçiliği ve Başbuğ Alparslan Türkeş" adlı konferans düzenleyerek anma programı gerçekleştirdi.

07.04.2013 13:07

Balıkesir'in Edremit Ülkü Ocakları yönetimi, "Türk Milliyetçiliği ve Başbuğ Alparslan Türkeş" adlı konferans düzenleyerek anma programı gerçekleştirdi.

Edremit Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen program öncesi, Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Osman Geyik açıklama yaparak, "Tam on altı yıl önce, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i dua ve gözyaşları eşliğinde ebediyete uğurlamıştık. Bugün bir kez daha Hakk'a yürüyüşünün yıldönümünde kendisini anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Devlet ve siyaset hayatının mümtaz bir şahsiyeti olan rahmetli liderimizin eserlerini, temennilerini, nasihatlerini ve çağları aşan öngörülerini yüreğimizde taşıyarak burada buluştuk. O'nun, binbir emekle inşa ettiği ve ilkelerini belirlediği milli davamızda, tüm ülkücüler çok şükür ki büyük bir şevk ve inançla yollarına devam ediyorlar. O, her şeyden önce yüksek bir şahsiyet sahibi kişi olarak, kendisini adadığı Türk milletinin; mutluluğu ve esenliği için 80 yıllık hayatında büyük mücadeleler sergilemiştir. Türklüğün itibarını, haysiyetini ve varlığını korumak için insan üstü bir çaba göstermiştir. Yüce dinimizin buyruklarından hiçbir zaman ödün vermemiş, zorlukları Cenab-ı Allah'a sığınarak ve milletimize güvenerek aşmaya çalışmıştır. Nitekim yaşarken karşılaştığı hiçbir zorluk o'nu yolundan ve hedefinden çevirememiştir. Her faniye nasip olmayan ilgi, sevgi, bağlılık ve destek aramızdan fiziken ayrılışının onaltıncı yıldönümünde bile artarak devam etmektedir. Hiçbir tereddüde kapılmadan söylemek isterim ki, bir dava insanı olarak Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Meseleleri bütün yönleriyle ele alma ve yorumlama kabiliyeti, sorunları teşhis etme ve bunlara karşı çözüm getirme kudreti, herşeyden önce onun şahsında temerküz etmiş ve bugünlere kadar ulaşarak bizim yönümüzü belirlemiştir. Aradan geçen yıllar Türkeş Bey'in sözlerinde, tespitlerinde, ülkülerinde ve düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu kesin olarak teyit etmiştir. Her Türk milliyetçisinin ve her ülkücünün gurur kaynağı olan merhum liderimiz; bizlere bıraktığı emanetlerle de zihnimizde ve kalplerimizde eşsiz bir yere sahip olmuştur. Rahmetli Başbuğumuzu yeniden minnetle anıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından görevli bir genç tarafından merhum Alparslan Türkeş'in ruhuna okuduğu ilahiler ve yaptığı dua sırasında duygusal anlar yaşandı. Mevlit'in ardından "Türk Milliyetçiliği ve Başbuğ Alparslan Türkeş" adlı konferans için konuşmacı olarak gelen Dr. Saadettin Koç, Ülkücü hareketin kurucusu Alparslan Türkeş'i ve Türk Milliyetçiği hakkında konferansını gerçekleştirdi. Konuşmacı Dr. Saadettin Koç, Alparslan Türkeş'i anlatmak için kelimelerin yetersiz olduğunu ifade etti. Koç, Türk Milliyetçiliği hakkında tespitlerini anlatırken, Türk Milliyetçiliğinin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi.

(SŞ)

07.04.2013 12: 47: 37

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit Ülkü Ocakları Başbuğ Türkeş'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement