Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Kalkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Kalkan Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Kalkan Açıklaması

"Basın, demokrasilerin, hukuk ve adaletin, toplum kalkınmasının, huzur ve güvenin eli, ayağı, görünen yüzü ve vazgeçilmez parçasıdır.

26.08.2014 12:33

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Basın, demokrasilerin, hukuk ve adaletin, toplum kalkınmasının, huzur ve güvenin eli, ayağı, görünen yüzü ve vazgeçilmez parçasıdır. Biz bu düşünceyle sizlerle sürekli işbirliği yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

Kalkan bir restorantta düzenlenen basın toplatınsında gaztecilerin gündeme dair  sorularını yanıtladı.

Bazı yerel gazetelerde yer alan "Eğitim-Bir-Sen kadrolaşıyor" şeklindeki haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getiren Kalkan "Basın, demokrasilerin, hukuk ve adaletin, toplum kalkınmasının, huzur ve güvenin eli, ayağı, görünen yüzü ve vazgeçilmez parçasıdır. Biz bu düşünceyle sizlerle sürekli işbirliği yapmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

14 Mart 2014 günü Resmi Gazete'de yayımlanan 6528 sayılı kanunla birlikte Milli Eğitim teşkilatında bazı değişikliklerin olduğunu hatırlatan Kalkan, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile Bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri bu maddenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla halen Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi 4 yıl ve daha fazla olanların görevi, 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Görev süreleri 4 yıldan daha az olanların görevi ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Kalkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement