Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer,

Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer,

Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, ücret sendikacılığın ötesinde özgürlük ve sosyal haklar konusunda hak arayan bir sendika olduklarını belirterek, son imzalanan toplu sözleşmenin daha iyisini elde edinceye kadar bugüne kadar...

08.10.2013 17:22

Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, ücret sendikacılığın ötesinde özgürlük ve sosyal haklar konusunda hak arayan bir sendika olduklarını belirterek, son imzalanan toplu sözleşmenin daha iyisini elde edinceye kadar bugüne kadar olanının en kapsamlı ve karlı bir toplu sözleşme olduğunu dile getirdi.

Kırıkkale Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sümer ve beraberinde Başkan Vekili Bahattin Kapucu Sulakyurt ilçesinde eğitim kurumlarına yönelik çeşitli ziyaretlerde bulundu. Başkan Sümer ve beraberindekileri Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcisi Veysel Pekdoğan ve ilçedeki diğer üyeler karşıladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçedeki bazı okullardaki üyelerini ziyaret eden Sümer, üyelere çalışmalar ve gündemle ilgili çeşitli konulara dair bilgiler aktardı. Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ndeki üyelerle bir süre sohbet eden Sümer, kamuda her görevlinin mutlaka üretken olması gerektiğini ve her kamu görevlisinin çalıştıkları kurumlarına bir katma değer sağlaması gerektiğinin önemine değindi.

Çalışmalar kapsamında toplu sözleşme sürecinin kısa sürede sonuçlandığını kaydeden Şube Başkanı Sümer, "Toplu sözleşmede sendika olarak taleplerimiz noktasında taleplerimiz karşılandığı için kısa bir sürede gerçekleşti. Biz ek ödeme demiştik ek ödemeyi 150 lira aldık. Yüzdelik zam oranı değil, taban maaşa yansıma ile hem emekliliğimizde hem de emeklilik primimizde bize yardımcı olsun istedik. Bu talebimiz de karşılandı. 2014'de maaşa yansıyacak zam 285 lira olacak. Önümüzdeki sene eğitim öğretim tazminatı ise 850 lira olacak. Böyle bir toplu sözleşme yaptık. Gayet de güzel oldu. Ücret sendikacılığının ötesinde özgür ve sosyal haklar konusunda da çalışmalarımız var. Kamuda kılık kıyafet serbest oldu. İsteyen istediği kıyafetle rahat bir şekilde gelecek" dedi.

Sümer ve beraberindekiler ikili sohbet ve görüşmelerin ardından ilçeden ayrıldı. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement