Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkartan 4+4+4 teklifinin Milli Eğitim Komisyonu'nun geçmesinin ardından TBMM'ye getirilmeden Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi tepkilerini dile getirmek için iş bırakma eylemi yapacak.
Kastamonu'da 15 Mart Perşembe günü Nasrullah Meydanında saat 12.30'da yapılacak iş bırakma eylemine herkesi davet eden Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi, vatandaşın hakkını aramasını istedi.
Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Zahide Tufanyazıcı, açıklamada bulunarak, "Hiçbir tartışma ortamı yaratılmadan, akademisyenlerin, öğretmenlerin, demokratik kitle örgütlerinin, velilerin görüşleri alınmadan, antidemokratik bir biçimde Meclis'e sunulan ve şimdi Meclis Genel Kurulu'na gelmesi beklenen 4+4+4 kanun teklifine karşı AK Parti Hükümeti'ni uyarıyoruz ve 15 Mart Perşembe günü sevk alarak Kastamonu'da sokağa çıkıyoruz" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan teklifin toplumsal taleplerden uzakta, AK Partinin siyasal ve ideolojik ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını iddia ettiklerini belirten Tufanyazıcı, "Meclis Genel Kurulu'na gelmeden geri çekilmesi için mücadele ettik ve hükümeti bu konuda uyardık. Ancak tüm uyarılarımıza ve itirazlarımıza rağmen 'ben yaptım oldu' anlayışından vazgeçmeyen AK Parti, teklifi komisyondan geçirdi" diye konuştu.
Eğitim-Sen olarak teklifin geri çekilmesi için mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Tufanyazıcı, şöyle konuştu: "15 Mart Perşembe günü hükümeti son kez uyarmak üzere 12.30'da Nasrullah Meydanına çıkacağız. Geleceğine sahip çıkan tüm sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odaları eylemimize destek vermeye çağırıyoruz" - KASTAMONU
Son Dakika › Yerel › Eğitim-Sen, 15 Mart Perşembe Günü Kastamonu'da İş Bırakacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.