Emeklilerden Zam Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Emeklilerden Zam Açıklaması

Emeklilerden Zam Açıklaması

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, 2015 emekli maaşları zammının beklenen düzeyde olmadığını, eşitlikçi ve adaletli bir zam belirlemesini veya 57’inci hükümet döneminde kaldırılan sisteme geri dönülmesini talep ettiklerini belirtti.

09.01.2015 13:07

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, 2015 emekli maaşları zammının beklenen düzeyde olmadığını, eşitlikçi ve adaletli bir zam belirlemesini veya 57'inci hükümet döneminde kaldırılan sisteme geri dönülmesini talep ettiklerini belirtti.

Arif Duru, 2015 yılında yapılan zam haberlerinin aslının olmadığını belirtti. Duru, almış oldukları 1 yıllık Tüfe kümülatif zammın 8,03 olduğu ve bu miktarın ilk 6 aylık kısmı olan 5,70'inin Ocak-Temmuz 2014 yılında alındığını, son 6 aylık kısmı olan 2,33'ünün de şimdi ki maaşlarına uygulanacağını belirtti. Başkan Duru konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"2015 Ocak'dan Temmuz'da ne kadar Tüfe olduğu 6 aylıkda belli olacaktır. Şimdi alacağımız zam 2014 yılını yani Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık 2014 aylarının Tüfe oranı uygulanmaktadır."

57'İNCİ HÜKÜMET DÖNEMİNDE KALDIRILAN SİSTEME GERİ DÖNÜLSÜN

Mevcut hükümetten beklentilerini dile getiren Duru "Beklentimiz emekli maaşlarına ülke refahından da pay verecek şekilde eşitlikçi ve adaletli bir zam belirlemesini veya 57'inci hükümet döneminde kaldırılan sisteme geri dönülmesini talep ediyoruz. Memur emeklilerine nasıl toplu sözleşmeyle maaşlarına artış sağlanıyorsa biz işçi ve Bağ-Kur emeklilerine bu uygulamanın daha doğru olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Duru son olarak, "Türkiye'de emeklileri düşünen siyasileri de seçim zamanında düşünürüz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emeklilerden Zam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement