Emeric'ten Ezidilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Emeric'ten Ezidilere Yardım

Emeric\'ten Ezidilere Yardım

Êzidîler, Federasyona Komelên Êzidiyan (FKÊ) öncülüğünde Kobanê ve Şengal halkı ile dayanışma amaçlı gıda, giysi, ilaç vb. ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım topladı.

21.10.2014 08:38

Almanya'nın Hollanda sınırındaki Emeric bölgesinde ikamet eden Êzidîler, Federasyona Komelên Êzidiyan (FKÊ) öncülüğünde Kobanê ve Şengal halkı ile dayanışma amaçlı gıda, giysi, ilaç vb. ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım topladı.

Toplanan yardımlar TIR'a yüklenerek, ihtiyaç sahibi Kobanê ve Êzidî yurttaşlara ulaştırılmak üzere FKÊ temsilcileri tarafından Batman'a getirildi ve Rojava ve Şengal Koordinasyonu görevlilerine teslim edildi.

Yetkililere ulaşan yardımlar bir depoya alınarak, ihtiyacı olan Kobanê ve Şengalli yurttaşlara dağıtılacak. Topladıkları yardımlara ilişkin kısa bir açıklama yapan FKÊ temsilcisi Nedim Erkiş, Kobanê ve Şengal direnişine destek amaçlı dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, "Her ne kadar Kobanê ve Şengal'deki direnişlerden uzak olsak da canımızla ve malımızla halkımızın yanında yer alacağız. Şu ana kadar bu yardımı topladık. Bundan sonra da halkımızla dayanışma içerisinde olup, yardımları toplamaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Emeric'ten Ezidilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement