Emet'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Son Dakika Logo

Emet'ten Kısa Kısa

14.08.2012 11:20

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, kentte enerji hatlarının yer altına alınmaya başlandığını bildirdi.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, kentte enerji hatlarının yer altına alınmaya başlandığını bildirdi.

Koca, AA muhabirine, enerji hatlarının yer altına alınmasına ilişkin çalışmaların ilk olarak Üç Eylül, Kaynarca, Tahsin İnce caddeleriyle termal tesisler yollarında gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu bölgelerdeki çalışmalar tamamlanınca diğer semtlere geçileceğini belirten Koca, Simav Caddesi'ni genişleterek bölünmüş yola dönüştürmek için çalışma başlatacaklarını ve bu iş için 500 bin lira ayrıldığını anlattı.

Enerji hatlarının yer altına alınması çalışmalarını yürüten firma yetkilileri de ana yolların yanı sıra konutların elektrik alacağı bağlantı yerlerini de tespit edilen noktalara yerleştirdiklerini kaydetti.

-Bahçesinde 852 gram ağırlığında domates üretti

(Fotoğraflı)

Emet ilçesinde bir çiftçi tarafından 852 gram ağırlığında domates üretildi.

Emet Bor İşletmesi'nde taşeron olarak çalışan ve çiftçilikle de uğraşan Mustafa Durmaz, AA muhabirine, Umutlu köyü yakınındaki bahçesinde Emet domatesi ile kara domates melezi fidelerden tanesi 852 gram gelen domates yetiştirdiğini söyledi.

Bahçesine diktiği domates fidelerinin fazla suya gerek duymadan yetiştiğini ve geçen yıldan beri bu tohumların kullanımını özendirmeye çalıştığını belirten Durmaz, "Bu domatesler maalesef uzun mesafeye taşınamıyor. Zira dalından koptuktan sonra 2-3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor" dedi.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emet'ten Kısa Kısa - Son Dakika


Advertisement