Simav'da EML Bacalara Veda Etti - Son Dakika
Yerel

Simav'da EML Bacalara Veda Etti

Simav\'da EML Bacalara Veda Etti

Kütahya'nın jeotermal enerji zengini ilçesi Simav'da sağlıklı, çevreci ve ucuz ısıya kavuşan okullar listesine bir yenisi daha eklendi.

17.02.2014 18:36  Güncelleme: 18:52

Kütahya'nın jeotermal enerji zengini ilçesi Simav'da sağlıklı, çevreci ve ucuz ısıya kavuşan okullar listesine bir yenisi daha eklendi. 28 derslikli 638 öğrenci ile 84 personel mevcutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML)'de belediye ile yaptıkları protokol gereğince bu günden itibaren jeotermal enerji ile ısınan şanslı eğitim kurumları arasında yerini aldı.

Okul Müdürü Zafer Varlı belediye ile önceden yaptıkları protokol uyarınca bu günden itibaren 638 öğrenci, 84 personel, 28 derslik ile 5 atölye binasının katı atık yerine jeotermal enerji ile ısınmaya başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Varlı ayrıca okulun hemen bitişiğine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan ve gelecek yıl hizmete açılması planlanan 200 yataklı yurt binasınında jeotermal enerji ile ısınması için gerekli hazırlıkların şimdiden yapıldığını ve binanın tamamlanmasının ardından jeotermal enerji ile ısınacağını söyledi.

İlçe merkezine 4 kilometre mesafede Esenevler Mahallesindeki Simav Teknik ve Endüstri Meslek lisesinin bugünden itibaren jeotermal enerji ile ısınmaya başlaması öğrenciler kadar öğretmenleri de sevindirdi. Kış aylarında ısının gündüzleri eksi 10 dereceye kadar düştüğü ilçede artık soğuk günlerin geride kaldığını ifade eden öğrencilerle öğretmenler bundan böyle kendilerini sıcak bir yuva ortamında sadece derslerine odaklayacaklarını söyledi.

Öğrenciler ve öğretmenler katı atık yüzünden yaşadıkları sıkıntıların sona erecek olmasından duydukları memnuniyetleri dile getirdi.

Belediye olarak eğitime sonsuz destek verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, "Eğitim yuvalarımız bizden enerji talep ettiklerinde fedakarlık yaparak kendilerine her konuda destek sağlıyoruz. Özellikle Allah'ın şirin ilçemize bir lütuf olarak bağışladığı jeotermal enerjiden herkesi ve her kesimi yararlandırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisemizin de bu yöndeki talebini olumlu bulduk. Başarılarıyla övündüğümüz okulumuzu jeotermal enerjiyle ısıtarak özlemlerini sona erdirdik. Hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi sıcak yuva mutluluğuna kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Simav'da 21 eğitim kurumundan 16'sı jeotermal enerji ile ısınıyor.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da EML Bacalara Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement