Emniyet Müdürü Taşkıran: "Dedikodulara İtibar Etmeyin" - Son Dakika
Yerel

Emniyet Müdürü Taşkıran: "Dedikodulara İtibar Etmeyin"

Emniyet Müdürü Taşkıran: "Dedikodulara İtibar Etmeyin"

ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Murat Koçanlı, Milli Eğitim Müdürü Yasin keklik ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Hakan Öz Manavgat Emniyet Müdürlüğü’nde Manavgat'ta uyuşturucu ile yaptıkları mücadele ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

09.06.2014 21:58

ANTALYA (İHA) – Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Murat Koçanlı, Milli Eğitim Müdürü Yasin keklik ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Hakan Öz Manavgat Emniyet Müdürlüğü'nde Manavgat'ta uyuşturucu ile yaptıkları mücadele ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Manavgat'ta okul önlerine uyuşturucu tacirlerinin yaklaşmaması için sıkı kontrol ettiklerini belirten Taşkıran, Anne Gözün Arkada Gözün Kalmasın Projesi kapsamında 24 okulda 1 bayan ve 1 bay olmak üzere toplam 48 polisin görev yaptığını projenin hedefine ulaştığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı olarak uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduklarını belirten Emniyet Müdürü Taşkıran, "2013 yılında emniyet ve jandarma bölgesinde 294 şahsa işlem yapılmış olup, bunun ve 48'si tutuklanırken, 294'ü Denetimli Serbestlik verilmiştir. 2013 yılında toplam 117 bin 762 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. 2014 yılının ilk 5 ayında ise, 125 şahısa işlem yapılıp, 13'ü tutuklanırken, 81'i ne denetimli Serbestlik verilmiştir. 2014 yılında ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı ise 19 bin 595 gramdır" dedi.

Yakalan zanlıların büyük bölümünün üzerlerinde fazla uyuşturucu bulunmaması ve içici olduğunu söylemesi nedeniyle tutuklanmadığını belirten Taşkıran, "Uyuşturucu tacirleri zula diye tabir edilen yerlerden çıkardıkları zehirlerini satarken yanlarında çok az miktarla yakalanıyor. Adli mercilerde de satıcı değilim, içiciyim diyerek denetimli serbestlikle bırakılıyor. Uyuşturucu ile mücadelede cezalar caydırıcı olursa hiç kimse satmaya da, üzerinde bulundurmaya da ve içmeye de cesaret edemez" diye konuştu.

Son günlerde kayıp olan Manavgat Irmağı'nda çıkarılan 2 erkek cesedi ile kamuoyunda aslı astarı olmayan dedikoduların olduğunu belirten Taşkıran, ırmaktan çıkarılan 2 erkek cesedi ile ilgili net adli tıp raporlarının belli olmadığını, vatandaşların kulaktan duyma bilgilere itibar etmemesi gerektiğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyet Müdürü Taşkıran: 'Dedikodulara İtibar Etmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement