Enerji Tasarrufu Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Enerji Tasarrufu Haftası Kutlandı

Adıyaman'da, Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

09.01.2012 13:40

Adıyaman'da, Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. Adıyaman Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda, enerji tasarrufunun ülke ekonomisine katkıları anlatıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, enerjiden neden tasarruf edilmesi gerektiğini anlattı.

Enerji tasarrufu ile ilgili Adıyaman'da proje yarışması başlattıklarını belirten Alaköse, şunları kaydetti:

"Okullarımızda enerji kullanımında israfın önlenmesi, elektrik, su ve ısınma konusunda duyarlılığın arttırılması, öğrencilerin enerji verimliliği bilinci ile araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili proje hazırladık. Yapılan proje ile okullarımız arsında rekabet ortamının oluşturulması amacıyla hazırlanan 'Geleceğe Enerjin Kalsın' projesi yapılmıştır. Bu amaçla enerjinin verimli kullanımı konusunda projeye katılan okullarımız belli ölçütlerde esas alınarak değerlendirme yapıldı. 100 puan üzerinde değerlendirilen proje yarışmasında Cengiz Topel birinci, Samsat Yarımbağ ikinci, Besni Yamazaki İlköğretim okulu ise üçüncü oldu. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmanına ardından öğrenciler enerji haftası etkinlikleri kapsamında şiir okudu. Programın sonunda da Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, dereceye giren okullara sertifika verdi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji Tasarrufu Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement