Engelli Samet Örnek Oluyor - Son Dakika
Yerel

Engelli Samet Örnek Oluyor

Engelli Samet Örnek Oluyor

İzmit Belediye Başkanı Dr.

26.11.2013 10:44

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın milletvekili olduğu dönemlerde Ankara'da tanıştığı ve engelliler konusunda güzel çalışmalara imza attığı Salih Sezgin, iki engelli çocuğu ile birlikte yeniden İzmit'e yerleşti.

Salih Sezgin'in çocuklarından Samet Sezgin doğumda oksijensiz kaldığı için engelli kaldı. Beyin felci geçiren Samet Sezgin bugün 25 yaşında bir engelli. Bilinen birçok engellinin tersine yardıma muhtaç yaşamayan Samet, ailesinden ve çevresinden aldığı destekle bir oyuncakçı dükkanı işletiyor. Dükkanı sayesinde birçok kişiye maaş veren Samet, SGK primini yatırıyor ve devlete vergisini de ödüyor.

İzmit Belediye Başkanı Doğan'ın talimatı ile her ay 2 hafta boyunca Anıtpark'ta bulunan stantlarda ahşap oyuncakları satışa sunan Salih Sezgin ve engelli oğlu Samet sattıkları oyuncakların ahşap ve yerli üretimde Türkiye'de tek olduğunu söylediler. Baba Salih, ayrıca engelli ve gelişim çağındaki çocuklara da hitap eden oyuncakları Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırdıklarını ifade etti. Üretilen oyuncakların engelli çocuklar için 'tam konsantre' sağladığını anlatan Salih Sezgin, "Bu oyuncaklar manuel çalıştıkları için, çocukların ellerinin çalışmasına ve beyin fonksiyonlarının gelişmesine de katkı sağlıyor. Oğlum 16 yaşına geldiğinde engelli maaşı almak istemeyerek akülü bir arabayla çalışarak kendi gelirini sağlamak istedi. Biz de Samet'in beyin enerjisi ve gücüyle ürettiği oyuncakları önce Ankara'da satmaya başladık. Şimdi ise İzmit Belediyesi'nin desteği ile buradayız. Oğlumuz Samet, sigortalı ve işveren durumunda" şeklinde konuştu.

23 yaşındaki kızı Sena'nın da engelli olduğunu, fakat kızının yaşama sevinciyle dolu olduğunu da dile getiren baba Sezgin, ailelerin çocuklarına bir birey olduklarını hissettirmelerinin çok önemli olduğunu, engelli çocukların da topluma kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Sezgin, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a kendilerine bu fırsatı verdiği ve engelliler konusunda duyarlılık gösterdiği için teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Samet Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement