Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü "Dünya Engeliler Haftası" etkinlikleri kapsamında kentteki engellilere yemek verdi.
Depin mevkinde verilen yemeğe Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, ASP İl Müdürü Abdulbaki Aydın, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Habip Bozkurt, kurum amirleri, engelliler ve aileleri katıldı.
Burada konuşan ASP İl Müdürü Aydın, geçen hafta düzenleyecekleri yemek programını, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle bu haftaya ertelediklerini söyledi.
Ön yargılarla mücadele etmenin ve engellilere güvenli bir gelecek sunmanın en temel gayeleri olduğunu belirten Aydın, "İl merkezi ve ilçelerdeki engellilerin daha iyi yaşam standartlarında hayatlarını idame etmeleri için engelli evde bakım hizmeti sunmaktayız. Engellilerin kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri için psiko-sosyal destek vermekteyiz" dedi.
Vali Kalkan ise engelliler ve engelli aileleriyle yakından ilgilendi. - Hakkari
Son Dakika › Yerel › Engelliler Haftası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?