Ercan, Menteşe Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Ercan, Menteşe Aday Adaylığını Açıkladı

Ercan, Menteşe Aday Adaylığını Açıkladı

AK Parti'nin Menteşe Belediye Başkan aday adaylığının açıklayan ikinci isim Ziya Ercan oldu.

26.10.2013 15:47

AK Parti'nin Menteşe Belediye Başkan aday adaylığının açıklayan ikinci isim Ziya Ercan oldu. Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Emlak Müşavirleri Federasyonu ikinci Başkanı Ercan, aday adaylığı açıklamasında CHP'nin Muğla'da 40 yıldır yapamadığı hizmetleri 5 yılda yapacaklarını açıkladı.

Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen aday adaylığı açıklamasına Büyükşehir aday adayları Mestan Yayman ve Mustafa Kurtulmuşlu, Yerkesik Belediye Başkanı ve Menteşe Belediye Başkan aday adayı Yusuf Demirci, Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, Ziya Ercan'ın eşi Nilüfer Ercan, kızları ve çok sayıda partili katıldı.

Muğla'nın önümüzdeki yerel seçimlere Büyükşehir statüsünde gireceğini belirterek, Ercan, "Muhalefet partileri ilin tamamını büyükşehir olarak kabul eden bu yönetim şeklinin bir ceza olduğu konusunda görüşlerini açıkladılar. Oysa biz büyükşehir yasasıyla; hizmetin en temel prensibine halkı koyarak halk-hizmet buluşmasının temellerini attık. Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından bütçesi 390 milyon 711 bin 160 liraya yükseldi. Büyük Şehir olmalarına karar verilen 13 ilin gelir artışı ortalaması %53'ken, Muğla ilinin gelir artışı yüzde 96,5'e ulaştı" dedi.

İKİNCİ 40 YILA TAHAMMÜL YOK

Muğla'da 40 yıldır yerel iktidar olan CHP'ye yüklenen Ercan, "CHP Muğla'da ikinci 40 yıl sloganı ile seçim çalışmalarını başlattı. Geçen 40 yılda ne yaptıkları ortada. CHP'li adaylar bir 40 yıl daha istiyorlar. Biz de diyoruz ki; bu 40 yılın ilk 5 yılını Muğlalı bize verirse, siz ömrü billah yerel yönetimlerde iktidar yüzü göremezsiniz. Onların 40 yılda yapamadığını biz 5 yılda fazlasıyla yapıp geçeceğiz. İl oluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanan Muğla ilinde halkın yaşam konforunu, ekonomik yaşamını arttıracak hizmetler hala yapılamadı. Muğla'nın bu zihniyete verecek bir 40 yılı daha yok. 40 yıldır yerel iktidarda olanların Muğla'yı getirdikleri nokta ortada. Bunlar bu işi yapamadılar, bu işi beceremediler, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Yerel yönetimlerde, belediyecilikte sınıfta kaldılar" dedi.

SU, EN BÜYÜK SORUN

Muğla'nın su ihtiyacının olmadığı gerekçesiyle bizzat kendisi tarafından hazırlanan Sandras suyunun Muğla'ya getirilmesi projesinin mevcut Belediye yönetimi tarafından önce reddedildiğini belirten Ercan,, "Muğla belediye meclisine ilk önerimiz Muğla'nın içme suyu problemiyle ilgiliydi. Kişisel gayretlerimizle ve üniversitemizle ortak olarak hazırladığımız Sandıras içme suyu projesi, 'Muğla'nın 50 yıllık su ihtiyacı yoktur' gerekçesiyle reddedildi.

Ancak iki yıl sonra Muğla'da kuraklık yaşadık. Bu kuraklığın ardından 50 yıl su ihtiyacımız yok diyenler, bu projeyi tekrar gündeme getirdiler. Onlar için değil, Muğla için projeyi tekrar gündeme aldık ve bugün proje bakanlık bazında devam ediyor. Bu projenin uygulanması inşallah AK Belediyecilik döneminde hayata geçecek" dedi.

MUĞLASPOR'A SIRTIMIZI DÖNMEYECEĞİZ

Muğlaspor'da uzun yıllar kalecilik ve yöneticilik yaptığını belirten Ercan, "Biz Muğlaspor'a da sırtımızı dönmeyeceğiz. Bizim iktidarımızda söz veriyorum, Muğlaspor daha üst liglerde mücadele edecek. Muğlaspor'un bugünkü durumundan memnun olan kimse yok. Muğlaspor daha iyi yerlere layık bir takım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ercan, Menteşe Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement