Erenler'de Baca Yangını Büyümeden Önlendi - Son Dakika
Yerel

Erenler'de Baca Yangını Büyümeden Önlendi

Erenler\'de Baca Yangını Büyümeden Önlendi

Sakarya’nın Erenler ilçesinde baca yangınına zamanında müdahale ederek büyümeden önleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kış aylarında yaşanabilecek olası baca tıkanma ve yangınları hususunda da vatandaşları uyardı.

02.12.2014 13:47

Sakarya'nın Erenler ilçesinde baca yangınına zamanında müdahale ederek büyümeden önleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kış aylarında yaşanabilecek olası baca tıkanma ve yangınları hususunda da vatandaşları uyardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Erenler ilçesi Bağlar Mahallesi'nde Mahmut Ç.'ye ait evde meydana gelen baca yangınına zamanında müdahalede bulunarak, olası faciayı önledi. İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, kış aylarında yaşanabilecek olası karbonmonoksit zehirlenmeleri hususunda vatandaşlara uyarılarda bulunurken, vatandaşları baca temizliklerini geç olmadan yaptırmasını istedi.

Çelebi, "Kış mevsiminde yaşanabilecek olası baca tıkanmaları sebebiyle karbon monoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları söz konusu olabilir. Bu sebeple hemşerilerimizi mevsimin henüz başındayken bacalarını temizletmeleri hususunda uyarıyoruz. Kış aylarında yaşanabilecek olası baca tıkanmaları sebebiyle karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları meydana gelebilir. Bu sebeple hemşerilerimizi mevsimin henüz başındayken bacalarını temizletmeleri hususunda uyarıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar tarafından yapılan baca temizliklerinin tıkanmalara kesin çözüm getirmeyeceğini de belirten Çelebi, "Bu işlemler birçok maddi hasara neden olabileceği gibi, üzücü can kayıplarına da yol açabilir. Hemşerilerimiz herhangi bir sorun yaşamadan bacalarını temizletmek için Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunabilirler. Nu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Daire Başkanlığımızın 277 54 48 nolu telefonunu arayabilir" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erenler'de Baca Yangını Büyümeden Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement