Ergani'de Sigara Denetimleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ergani'de Sigara Denetimleri

27.02.2012 16:40

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir işletme sahibine sigara yasağını gösteren levhayı asmadığı gerekçesiyle 230 lira para cezası verildi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir işletme sahibine sigara yasağını gösteren levhayı asmadığı gerekçesiyle 230 lira para cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Tütün Kontrol Kurulu denetleme ekiplerince, İbrahim Pekçetin'e ait iş yerinde sigara denetimi yapıldı. Denetimde, 4207 sayılı

"Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü" hakkındaki kanun hükümlerine aykırı hareket edildiği tespit edildi. Bunun üzerine Pekçetin, önce yazılı olarak uyarıldı. Uyarıya rağmen yükümlülükleri yerine getirmeyen Pekçetin'e bin 230 lira para cezası verildi.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz imzası ile Pekçetin'e ceza yazısı gönderildi.

Pekçetin, parayı ödeyecek durumda olmadığını ifade ederek, "Ben sigara içtirmedim, sadece levhası düşmüştü ki uyarıdan sonra levhayı hemen astım. Bu kadar cezanın gelmesine çok şaşırdım. Yetkililerin bana yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani'de Sigara Denetimleri - Son Dakika


Advertisement